Product hero image

Sponsoreret: Udskiftning af yderdør kan være et oplagt gør-det-selv projekt

Udskiftning af yderdør kan være et oplagt gør-det-selv projekt

Udskiftning af boligens yderdør kan være en sjov og kreativ måde at give dit hjem et personligt præg. Når du skifte vinduer og døre, kan du vælge de materialer og farver, der passer bedst til din stil. Du kan også spare penge ved at gøre det selv i stedet for at købe professionel hjælp. For at komme i gang skal du bruge almindeligt værktøj som sav, nedstryger, trækiler, skruemaskine og fugepistol. Du skal også have god tid og lysten til at sætte dig ind i projektet.

Trin-for-trin guide til at udskifte huset yderdør

Først og fremmest skal du måle eller døråbningen korrekt. Det er vigtigt at tage præcise mål for at sikre, at den nye dør passer perfekt. Brug en sav til at skære den eksisterende dørkarm ud og eventuelt en nedstryger til at skære søm og skruer over.

Herefter skal den nye dør placeres i dørhullet, og klodses op med trækiler, til den sidder præcist. Dørkarmen fastgøres til murværket med passende karmskruer, og mellemrummet mellem dørkarm og mur stoppes med isoleringsmateriale. Herefter skal der fuges med egnet silikonefugemasse, der glattes pæn med fugepinde og sæbevand.

Dekorative ideer og personlig stil

Når du skal vælge ny yderdør, skal du overveje stil og farve på døren. Døren skal vælges i en farve, der passer til boligen, og stilen skal stemme overens med ejendommens arkitektur.

Du skal også tage stilling til, om yderdøren skal have faste fyldningen, eller om der skal være plads til glasfelter. Hvis entréen er meget mørk, vil det være en god idé at skabe naturligt lys med et eller flere glasfelter.

Vælg de bedste materialer til din yderdør

Valget af materiale er afgørende for både udseendet og funktionaliteten af døren. Træ er den klassiske løsning, der giver et flot og traditionelt look, men som med tiden, vil kræve vedligeholdelse.

Træ kombineret med aluminium giver et flot og moderne udseende, der passer til de fleste boliger. Fordelen ved denne løsning er, at den stor set er vedligeholdelsesfri, og ikke kræver maling, som en almindelig træ dør vil gøre over tid.

Tips til at træffe det rigtige valg

Når du vælger materiale og design, bør du tage hensyn til ejendommens arkitektur og stilen på dit hjem. Det første dine gæster møder er yderdøren, og derfor er det vigtigt at vælge et design, der passer til både din personlige stil, men også til husets stilart.

Det er vigtigt at overveje vedligeholdelseskravene til den yderdør der vælges. En klassisk dør i træ er en flot og økonomisk løsning, men døren vil kræve vedligeholdelse indenfor en årrække. Træ/Alu kombinationen er en lidt dyrere løsning, men til gengæld kræver den mindre vedligeholdelse, og skal ofte bare vaskes ned med en våd klud.