Product hero image

Sponsoreret: Sådan får du plads til en hjørnesofa i stuen

Sådan får du plads til en hjørnesofa i stuen

Går du lidt med en drøm om at få en hjørnesofa? Hjørnesofaer kan virkelig tilføje noget godt og spændende til et rum, og så er det et møbel, hvor der er plads til, at mange kan ligge og slænge sig samtidigt. Men det kan være svært at se for sig, hvordan man skal få plads til en hjørnesofa, hvis ikke det er noget, man har haft som en del af indretningen tidligere.

Først og fremmest skal du huske på, at hjørnesofaen typisk kan erstatte en to- og trepersoners sofa, så du pludselig kun skal have plads til én, stor sofa. Det gør, at det ikke er helt så stort et puslespil at få til at gå op, når hjørnesofaen skal passes ind. Samtidig kan I overveje meget, hvordan den skal vende. Skal den være åben ud mod resten af rummet, eller skal den ene side fungere som afskærmning, så man kan lave en hyggelig oase?

Få inspiration til hjørnesofaen

Har I fastlagt jer på at skulle have en hjørnesofa men ikke besluttet jer for, hvordan den egentlig skal se ud? Så kan det være en god idé at starte med at hente inspiration online. Man har oftest brug for at se sofaen fysisk, før man investerer i den, men det kan være med til at skabe noget overblik, hvis I starter jeres søgen online.

Der er flere ting, I kan overveje. Hvor mange personer skal der være plads til i sodaen, og hvilket materiale skal den være fremstillet i? Hvis I har hvide vægge og hylder, kan det give noget kontrast med et mørkt møbel – men har I en farvet væg, kan I også overveje, om I tør binde an med en sofa i mere lyse nuancer. Det kan føles modigt, men kontrasten fører næsten altid noget godt med sig.