Product hero image

Sponsoreret: Den ultimative guide til at bygge et fitnesscenter derhjemme

Den ultimative guide til at bygge et fitnesscenter derhjemme

Mange danskere fik prøvet kræfter med hjemmetræningen, da coronapandemien lukkede fitnesscentrene. Men selv om pandemien er ovre, er der mange ting, der taler for at beholde hjemmetræningen. Det er billigere, kan give mere fleksibilitet og dermed være mere effektiv. Her er guiden til, hvordan du bringer fitness ind i hjemmet.

Skab plads med lagerreoler

Medmindre du i forvejen har et ledigt rum, bliver du formentlig nødt til at skabe plads til et fitnesscenter derhjemme. Det kan for eksempel være et gæsteværelse, kontor eller garagen. Men selv om det måske ikke virker sådan, kan man faktisk omdanne selv de mindste rum i hjemmet til et fitnesscenter. Tricket er bare at skabe plads. For eksempel kan lagerreoler af stål være en praktisk, billig og perfekt måde at opbevare sit lager af håndvægte og udstyr.

 

Man kan nemlig få lagerreoler, som opfylder ethvert behov, da reolsystemerne kommer i forskellige størrelser - fra de helt brede til de smalle. Fordi der findes lagerreoler til både værksted, industri og erhverv giver det også flere muligheder for udvalget af lagerreoler. Med indkøb af forskelligt udstyr og inventar til fitnesscenteret, kan det være rart med lagerreoler, der ikke koster alverden.

Find det rigtige udstyr

Kernen af hjemmefitness er at finde frem til det udstyr, man har behov for. Fordi de færreste har plads til store maskiner, handler det om at finde effektivt udstyr. Eksperter anbefaler, at man blander cardio- og styrketræning, men det handler også om at gøre det så nemt for sig selv som muligt. I stedet for at købe et løbebånd, kan det måske bedre betale sig at løbe en tur udenfor for så at holde styrketræningen indenfor.

 

Som udgangspunkt bør man anskaffe sig en yogamåtte, bænk, sjippetov og træningselastikker. Hvis man så vil forbedre oplevelsen, kan man overveje at anskaffe håndvægte og kettlebells løbende.

Overvej at udskifte gulv

Hvis man ikke vil glide rundt i sit hjemmefitnesscenter, bør man overveje, om man har gulv og vægge, som er slidstærke nok til træningsaktiviteter. I rigtige fitnesscentre vil der ofte være vinyl- eller gummigulv, som er væg-til-væg, så man ikke glider og falder. Hvis det ikke er en mulighed for dig, kan du overveje at købe flere måtter, som du kan rulle ud. I samme ombæring kan det være for nogen være en fordel at hænge spejle op, så man kan tjekke sin form.

Skab en fitnessplan

Selv om man har et fitnesscenter derhjemme, er det ikke givet, at man bruger det hver dag. Her kan du styrke motivationen ved at hænge motiverende plakater op og afspille god træningsmusik på højtaleren. Men det kan selvfølgelig ikke gøre alt arbejdet. Faktisk kan det være nemmere at skippe træningen derhjemme, fordi man bare kan gå ind i det andet rum. Hvis man vil skabe en god rutine, gælder det om at få designet en god træningsplan.

 

Det handler blandt andet om at gøre træning sjovt. Hvis man ikke er fan af at løbe, kan det være en god idé at finde en anden måde at dyrke cardio på. Mange fitnesscentre har også et stort udvalg af ugentlige træningsprogrammer med forskellige typer træning, som man kan følge. Derudover findes der også videoer på YouTube, som kan give en følelse af at træne med en personlig træner.