Product hero image

Sponsoreret: Ansøg om et smslån

Pynt dit hjem op til jul - på budget

Julen er over os, og de fleste er i gang med at pynte deres hjem. Mange har allerede gjort det. Hvis du er en af dem, der stadig ikke har pyntet op og ikke har en masse julepynt, kommer her nogle tips til at pynte op til jul på budget.

Hvis du godt kan lide julestemning og hygge i december måned, er julepynt helt uundværlig. Men samtidig kan det også hurtigt løbe op, hvis du skal ud at købe en masse ny pynt. Men der findes alternative måder at opnå et hyggeligt og pyntet hjem.

 

Køb secondhand

Genbrugerne bugner ofte med julepynt til billige penge, og ofte kan man købe en pose ”blandede bolsjer” med flere forskellige ting. Det er en fantastisk måde at købe julepynt, der har sjæl og samtidig er det godt for både miljø og pengepung. Du kan også søge på forskellige secondhand-platforme som DBA eller Marketplace på Facebook. Det er især smart, hvis der er noget julepynt fra et bestemt mærke, som du er på udkig efter.

 

Lav din egen julepynt

Det kan være rigtig hyggeligt at lave sin egen julepynt. Det kan evt. kombineres med en julebagedag, hvor der rigtig jules. Der findes masser af billige remedier rundt omkring i supermarkeder og hobbybutikker i denne tid.

Du kan flette julehjerter, lave julestjerner eller lave dine egne juledekorationer fx til adventslys eller kalenderlys. Du behøver blot noget ler, noget mos og pynt. Det kan fx være et par små grangrene, et par kogler og et par små julekugler. Hvis du er meget kreativ, kan du også sy julepynt som fx kræmmerhuse eller andet til at hænge på juletræet eller i hjemmet.

 

Hæng børnenes julepynt op

Hvis du har børn, kommer de ofte hjem med hjemmelavede kreationer fra institutioner. Det er helt oplagt lejlighed at hænge deres hjemmelavede julepynt op, især hvis I gerne vil have ekstra pynt op. Det vil gøre dem rigtig stolte, og det er også mere specielt at kigge på noget, børnene selv har lavet.

 

Handl ind til næste år

De fleste julerelaterede ting sættes ned, når først vi kommer ind i december måned. Derfor er det en god idé at kigge efter gode tilbud i både december og januar. Det er en smart måde at opbygge et lidt større lager af julepynt uden at betale fuld pris. Det kan derfor sagtens betale sig at indsamle sin julepynt over et par år, så der er mulighed for at købe nogle gode ting på tilbud eller secondhand.

 

Less is more

Selvom julepynt er hyggeligt, er det også vigtigt at huske på, at man sagtens kan have en hyggelig jul med masser af julestemning, uden at der er pyntet lige så meget op som hos Gertrud Sand. Man kan gøre meget med julebagning og kalenderlys og et par kravlenisser her og der. Hvis du gerne vil give en masse julegaver og samtidig ikke gå ned på julepynt og forkælelse i december, så ansøg om et smslån og få råd til det hele.