bl-logo

gavekort_arial_hvid
 
BoligLiv > Nyheder > Se tekstildesigner Anne Nowaks smukke lejlighed
Se tekstildesigner Anne Nowaks smukke lejlighed

 

Se tekstildesigner Anne Nowaks smukke lejlighed

Anne Nowak har indrettet sin lejlighed med masser af sorte og grafiske indslag. Se, hvordan hun har fået den stramme stil til også at virke hyggelig - for det er det vigtigste for hende.

27. jan - Af Meyer-Lavigne - Foto: Johan Rosenmunthe

Hvem: Tekstildesigner Anne Nowak fra nowakCph.
Hvad: lejlighed på 100 kvadratmeter.
Hvor: Christianshavn.
www.annenowak.org/

Anne Nowak gemmer sig bag en stak puder af eget design.

Anne Nowak var ikke et øjeblik i tvivl, da hun for syv år siden ἀk tilbudt at overtage sin søsters lejlighed på Christianshavn. Lejligheden er fantastisk placeret med direkte udsigt til kanalen, tæt på hyggelige cafeer og en næsten landsbyagtig stemning, som Anne elsker at sidde og nyde fra sin velindrettede siddeplads i vindueskarmen. Når man træder ind i Annes lejlighed, er det klart, at det er en æstetiker, der har indrettet sig her. Hun beskriver selv sin stil som et miks af eget design, nutidigt design og design fra 50’erne. Men det er de mange sorte og graἀske indslag, der gør stilen til Annes egen.

Annes egne indslag
Som tekstildesigner er Anne i besiddelse af et stort grafisk talent. Det er da også tekstiler af Annes eget design, hun har brugt rundt om i lejligheden, såsom puderne i sofaen og de praktiske opslagstavler i køkkenet.Også i den store reol i spisestuen ses Annes små graἀske arbejder. Og som prikken over i’et har Anne malet et gigantisk vægmaleri, der pryder hele den ene væg i spisestuen. Rummet har altid været svært at indrette for Anne, men med det fem meter lange maleri virker rummet mere sammenhængende og med Annes egne ord: Så bliver man glad i låget af det.

Smæk fødderne op

Efter at Anne flyttede ind, blev køkkenet udsat for en gennem-gribende istandsættelse. Et rum blev nedlagt, der blev lagt nyt gulv og loft overalt, og stort set alt blev bygget op fra grunden. Det er nu et af de rum, der bliver brugt mest. Det er vigtigt for Anne, at både køkkenet og resten af lejligheden er hyggelig. Alle, der kommer på besøg, skal føle sig hjemme og få lyst til at smide fødderne op. En god rummelig sofa, en masse smukke ting på væggene og en varm belysning er det, der gør hele forskellen for Anne.

Et fem meter langt maleri malet af Anne pryder hele den ene væg i spisestuen. Stolene er et miks af gen-brug og Eames’ DSR stole, der fås hos Paustian. Bordet er et billigt køb fra Biva! Lampen er fra Ikea.

Under en stor indrammet plakat af Jackson Pollock står Annes sofa parat og indbyder til afslapning og gæ-ster med et væld af Annes puder. På gulvet står en puf, der er en del af kollektionen NowakCph. Bordet er gammelt, og lampen er Verner Pantons Panthella, fås bl.a. hos Casanova Møbler. Plakaten fås hos allposters.dk.

Reolen er en af dem, man kan gå på opdagelse i. På denne hylde udstilles et lille billede og tændstikæsker sirligt dekoreret med grafiske streger – begge dele skabt af Anne selv. Et tydeligt bevis på Annes sans for farver. Højttaleren fås hos Hi-Fi Klubben.

Annes lille topersoners sofa er et møbel, som altid har fulgt hende og altid vil. Den gamle sofa er smukt sat i stand og betrukket med tekstil designet af Anne selv. Billedet er en gave fra tekstildesigner Pernille Holm. Hun har trykt med sand på et fotografi taget af Bo Buhl.

Anne har en svaghed for Eames’ smukke stole. Her en støvet grøn af slagsen. Puden er betrukket med Josef Frank-stof. Billedet er af Anne selv.

Stuen ud til kanalen bliver brugt  allermest, og det er ikke så underligt, for her er der nemlig etableret en siddeplads i vindueskarmen. Perfekt til at sidde og læse i eller slet og ret til at fordrive tiden med at kigge ud på det stemningsfyldte miljø på Christianshavn.

Enkle og svævende træhylder danner grundlag for Annes samling af kander og vaser. De sort/hvide kaffekrus på den midterste hylde er dekoreret af Anne selv. Hylderne er fra Habitat og købt hos nu lukkede R.O.O.M.

Køkkenet er indrettet praktisk og enkelt og er et af de mest værdsatte rum i lejligheden.Prøv Danish Design and Posters for gamle plakater. Lignende pendler fås hos rifraf.dk.

Der er også blevet plads til en lille spiseplads i køkkenet, og når der ikke er gæster, er det her, Anne indtager alle sine måltider. Både puderne i stolene og opslagstavlerne er af eget design. Bordet er fra Ikea, og stolene er Arne Jacobsens 7’eren.

Soveværelset er enkelt indrettet, og al udsmykning hænger samlet på væggen. Et miks af Emil Saltos linoleumstryk, tekstiler fra Joseph Frank, tekstiltryk, collage lavet af Anne og Frank Sinatras pladecover danner sammen en smuk og inspirerende billedcollage.Natbordet er fra Kartell, og lampen er Verner Pantons Flowerpot. Eames stol fra Paustian.

IDE
Spænd smukke stykker tekstil med grafiske mønstre om rammer. Klip stoffet, så det er stort nok til at nå om på bagsiden af rammen, hvor du kan hæfte det fast med hæftepistol  eller dobbeltklæbende tape.

► SE OGSÅ:
Cool og klassisk villalejlighed

► SE OGSÅ:
Nordisk vintage i byhuset

► SE OGSÅ:
Hyggelig lejlighed: Signes grønne oase


 Tilbage til oversigten

ANNONCE

 
 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 

Seneste nyt

Hjemmelavet fastelavn

Hjemmelavet fastelavn

30. jan | KREATIVE IDEER | Vil du gerne finde på noget sjovere end BRs købekostume, men mangler du ideerne, så er det fluks af sted til cyberspace efter inspiration.

Få sjove ideer til hjemmelavet fastelavn
 
 
Festlige cupcakes til fastelavn

Festlige cupcakes til fastelavn

30. jan | BAGNING | Fastelavn er en farverig og sjov fest, så selvfølgelig skal der også være skæg og ballade i det søde sager vi stiller på bordet til små (og store).

Få opskriften på de festlige cupcakes her.
 
Smuk højloftet lejlighed: Europa i København

Smuk højloftet lejlighed: Europa i København

29. jan | INDRETNING | En hollandsk familie med forkærlighed for fransk vintage flyttede til København for at opfylde drømmen om et liv i byen, tæt på naturen. Nu bor de i en smuk højloftet lejlighed, hvor der er plads til både børn og kreative udfoldelser.

Kom med indenfor hos en hollandsk familie med forkærlighed for fransk vintage
 
Nyt BoligLiv på gaden

Nyt BoligLiv på gaden

29. jan | NYHEDER | I dag lander BoligLivs februar-nummer i butikkerne, og du kan smugkigge i det lige her…

Nyt BoligLiv på gaden
 
north modern

north modern

28. jan | BLOG | North Modern åbnede sine døre 18-20 Januar og jeg var forbi for se nyheder.

Læs mere
 
Funktionel bolig: Stilrent og skræddersyet

Funktionel bolig: Stilrent og skræddersyet

28. jan | INDRETNING | Dansk design kombineret med japanske og norske ting giver Tonje og Christians stramt indrettede lejlighed liv og lækkerhed. De elsker orden, så boligen er fyldt med funktionelle løsninger.

Funktionel bolig: Stilrent og skræddersyet (1 kommentarer)
 
Se tekstildesigner Anne Nowaks smukke lejlighed

Se tekstildesigner Anne Nowaks smukke lejlighed

27. jan | NYHEDER | Anne Nowak har indrettet sin lejlighed med masser af sorte og grafiske indslag. Se, hvordan hun har fået den stramme stil til også at virke hyggelig - for det er det vigtigste for hende.

Se boligen her
 
2 x nem og lækker pasta

2 x nem og lækker pasta

27. jan | NEM HVERDAG | Åh, dejlige udskældte kulhydrater, hvor vi dog elsker jer! Pasta smager så skønt og så kan man lave utrolig nemme og hurtige retter.

Se opskrifterne her (1 kommentarer)
 
7 klassiske flødeskumskager

7 klassiske flødeskumskager

26. jan | BAGNING | Drop slankehysteriet i januar (udsæt det evt. til februar), og lav et ordentligt fadfuld klassiske flødeskumskager, der kan højne humøret på selv den mørkeste vinterdag.

Se opskrifterne på 7 klassiske flødeskumskager her
 
Chokolade Eclairs

Chokolade Eclairs

26. jan | BAGNING | En eclair er en klassisk fransk vandbakkelseskage med cremefyld. Cremen kan tilsættes smag af kaffe, vanilje eller chokolade, og i mokka eclairs er glasuren tilsat kaffe i stedet for chokolade.

Se opskriften på chokolade eclairs her
 
Napoleonskage

Napoleonskage

26. jan | BAGNING | kagen menes at være fra midten af 1800-tallet og skulle have fået sit navn fra det franske ord Napolitain – ‘fra Napoli’. Det er dog noget uvist, om kagen rent faktisk stammer fra Napoli i syditalien. På flere sprog kaldes kagen ‘tusind blade’ (f.eks. på italiensk: mille foglie) med reference til butterdejens mange lag.

Se opskriften på napoleonskage her
 
Gåsebryst

Gåsebryst

26. jan | BAGNING | En dansk opfindelse fra tiden omkring 1900-tallet. Her har vi lavet det i den mere nutidige variation med lagkagebund og hindbærmarmelade, men oprindelig blev kagen lavet af butterdej og fyldt med svesker – deraf navnet.

Se opskriften på gåsebryst her
 
Pandekagelagkage

Pandekagelagkage

26. jan | BAGNING | En svensk opfindelse, hvor lagkagens bunde er skiftet ud med pandekager. kagen kan varieres i det uendelige, med hvad du end har ved hånden. Vi har lavet en rigtig børneversion med flødecreme, flormelis og bær.

Se opskriften på pandekagelagkage her
 
Kartoffelkage

Kartoffelkage

26. jan | BAGNING | En dansk specialitet, der gerne må ligne en stor kartoffel med marcipanlåget, der er drysset med kakao.

Se opskriften på kartoffelkage her
 
Fragilité

Fragilité

26. jan | BAGNING | Fragilité betyder skrøbelighed på fransk, og navnet har kagen fået fra de lette marengsbunde, der er lagt sammen med mokkacreme. Bundene kan laves af forskellige typer nødder.

Se opskriften på fragilité her
 
Othellolagkage

Othellolagkage

26. jan | BAGNING | Kagen er opkaldt efter Shakespeares stykke Othello, fordi chokoladeglasuren har samme lød som maureren Othello fra Venedig.

Se opskriften på Othellolagkage her
 
Hverdag i vilde kulører

Hverdag i vilde kulører

26. jan | INDRETNING | “Mest af alt holder jeg af hverdagen”, står der på en stol i køkkenet hos Connie Sørensen, indehaver af Butik K9 i Valby. Se her, hvordan Connie har sat farvestrålende rammer om  familiens hverdag i villalejligheden ved hjælp af gamle loppefund tilsat sjove, elegante møbler i klar plastic.

Kom indenfor i Connie Sørensen's farverige villalejlighed
 
Rikkes lyse løsninger

Rikkes lyse løsninger

25. jan | INDRETNING | Selv på gråvejrsdage virker det, som om solen skinner indenfor hos Rikke Lind Breum og hendes familie. Kig med og se, hvordan de blanke hvide gulve reflekterer lyset, mens puder, tæpper og detaljer i nøje udvalgte nuancer stråler i alt det hvide.

Kom med indenfor
 
Værelser med udsigt

Værelser med udsigt

24. jan | INDRETNING | I en smuk gammel lejlighed med udsigt over Søerne i København har Trine og René indrettet sig med helt rene linjer, så deres kunst, retrofund og gamle skilte rigtig kan komme til deres ret.

Kom med indenfor hos Trine og René
Boligliv


I BoligLivs februar-nummer kan du:


Få styr på rodet med geniale opbevaringsløsninger til tøj, bøger, legetøj mm.

Give din stue ny stil på tre måder

Gå glad ombord i vores all time chokoladefavoritter fra brownies til cookies til makroner

Og ikke mindst opleve 5 skønne boliger

+ meget, meget mere ...

Rigtig god fornøjelse!
De bedste hilsner fra redaktionen

 
 

Tegn abonnement

BoligLiv Shop

Få nyhedsbrevet

TILMELD
 

Om magasinet

Læs også

Tags

Højdekalkulator

Så højt bliver dit barn!


Prøv ALT for damernes højdekalkulator og se hvor højt dit barn bliver.

Prøv kalkulatoren her.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

12 gode ideer til fastelavn

12 gode ideer til fastelavn

Skal du holde fastelavnsfest eller savner du bare inspiration til børnenes udklædning, så finder du på Hendes Verden opskriften på den sejeste pirat, en yndig alf eller den fineste bellis samt en masse gode ideer til hvordan I får den sjoveste fastelavnsfest.

Se de gode ideer til fastelavnsfesten her.

Smag 4 kvinders favoritbrød

Smag 4 kvinders favoritbrød

Så er det frem med røreskåle, mel og masser af kærlighed! Vi har fået fire kvinder til at give
os opskriften på deres bedste brød, og det er der kommet fire meget lækre og forskellige
brød ud af.

Se opskrifterne på 4 kvinders favoritbrød her

MEST LÆSTE

Mød BoligLiv på Facebook

ANNONCE

ANNONCE

SIDSTE NYT

 

ANNONCE

Nem ret: Chili con carne

Nem ret: Chili con carne

En klassisk fyldig chili con carne, som alle vil elske. Og så er den nem!

Se opskriften på nem chili con carne her

Regler for brændeovne i 2015

Regler for brændeovne i 2015

Reglerne for danske brændeovne bliver i 2015 strammet. Og flere stramninger følger, men det betyder ikke, at ilden skal slukkes i de danske brændeovne - tværtimod.

Se de strammere regler for brændeoven i 2015 her