bl-logo

gavekort_arial_hvid
 
BoligLiv > Mad > Nem hverdag > Tabbouleh med frikadeller og harissa-youghurt
Tabbouleh med frikadeller og harissa-youghurt

 

Tabbouleh med frikadeller og harissa-youghurt

Vi giver den velkendte frikadelle nyt liv og serverer den med en tabbouleh i stedet for kartofler.

15. feb - Af Lone Kjær - Foto: Columbus Leth

Tid: ca. 40 min. plus hviletid
(4 pers.)
500 g hakket svinekød
1 tsk. salt
½ løg
2 fed hvidløg
1 æg
50 g hvedemel
ca. 1 dl danskvand
1 potte friske krydderurter,
f.eks. basilikum, persille, kørvel
olie til stegning

Tabbouleh:
2 dl couscous
1 agurk
2 peberfrugter
1 bakke cherrytomater
1 bundt forårsløg
1 fed hvidløg
1 potte friske krydderurter,
f.eks. basilikum, persille, kørvel
2 spsk. olivenolie
25 g pinjekerner
salt og peber
1 dl yoghurt naturel
2 tsk. harissa

1. Rør kødet med salt. Hak løget fint, eller riv det på et rivejern. Rør løg, presset hvidløg, æg og hvedemel i farsen. Rør danskvand i lidt ad gangen og dernæst hakkede krydderurter. Lad farsen hvile i køleskabet i ca. ½ time.

2. Form farsen til aflange frikadeller. Er farsen blevet for fast, tilsættes lidt mere danskvand.

3. Varm olien på en slip let-pande, og brun frikadellerne i ca. 2 min. på hver side. Sænk varmen, og steg dem i yderligere ca. 4 min. på hver side.

4. Tilbered couscous som angivet på emballagen. Flæk agurken på langs. Fjern kernerne med en teske, og skær agurken i små tern. Skær peberfrugt i små tern, halver cherrytomater, og snit forårsløg. Vend agurk, peberfrugt, cherrytomat, forårsløg og presset hvidløg med couscous. Hak krydderurterne groft, og vend dem i salaten. Smag til med salt og peber, og dryp olivenolie over.

5. Rist pinjekernerne gyldne på en tør pande. Rør yoghurt med harissa.

6. Drys pinjekerner over salaten, og server med frikadeller og yoghurt.

Få også opskriften på lækre pizzaboller a la Foccacia



Tilbage til oversigten

ANNONCE

 
 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 

Opskrifter

Fragilité

Fragilité

26. jan | BAGNING | Fragilité betyder skrøbelighed på fransk, og navnet har kagen fået fra de lette marengsbunde, der er lagt sammen med mokkacreme. Bundene kan laves af forskellige typer nødder.

Se opskriften på fragilité her
 
Chokolade Eclairs

Chokolade Eclairs

26. jan | BAGNING | En eclair er en klassisk fransk vandbakkelseskage med cremefyld. Cremen kan tilsættes smag af kaffe, vanilje eller chokolade, og i mokka eclairs er glasuren tilsat kaffe i stedet for chokolade.

Se opskriften på chokolade eclairs
 
Gåsebryst

Gåsebryst

26. jan | BAGNING | En dansk opfindelse fra tiden omkring 1900-tallet. Her har vi lavet det i den mere nutidige variation med lagkagebund og hindbærmarmelade, men oprindelig blev kagen lavet af butterdej og fyldt med svesker – deraf navnet.

Se opskriften på gåsebryst her
 
Othellolagkage

Othellolagkage

26. jan | BAGNING | Kagen er opkaldt efter Shakespeares stykke Othello, fordi chokoladeglasuren har samme lød som maureren Othello fra Venedig.

Se opskriften på Othellolagkage her
 
Citroner er sure og gule...

Citroner er sure og gule...

23. jan | BAGNING | Det er stadig sæson for citrusfrugter fra syden, og de er både smukke i farverne, fyldt med vitaminer og velsignet med en forfriskende smag. Vi forener frugternes syrlighed med det søde, og det kommer der disse skønne smagsoplevelser ud af.

Bag kager med citron, lime og appelsin. (1 kommentarer)
 
Citronmåne med mascarponecreme

Citronmåne med mascarponecreme

23. jan | BAGNING | Kagen tåler ingen sammenligning med tankstation-udgaven! Denne lækre citronmåne er både saftig og velsmagende. Mascarponecreme kan selvfølgelig erstattes af en klassisk glasur.

Se opskriften på citronmåne med mascarponecreme her
 
Orangemarmelade

Orangemarmelade

23. jan | BAGNING | Brug altid økologiske appelsiner til marmelader, hvor skallen også anvendes. Sukkeret konserverer orangemarmeladen, som smager fantastisk på et stykke nybagt brød med smør.

Se opskriften på orangemarmelade her
 
Lækker luftig citronfromage

Lækker luftig citronfromage

23. jan | BAGNING | Hvis du ikke allerede er vild med citronfromage, så bliver du det, når du smager denne variant. Fromagen er luftig, lige tilpas syrlig og sød på samme tid.

Se opskriften på citronfromage her
 
5 knasende lækre kager med nødder

5 knasende lækre kager med nødder

22. jan | BAGNING | Brug forskellige slags nødder til at bage knasende lækre kager, eller kast dig over den lidt sundere müslibar.

5 knasende lækre kager med nødder
 
Chokolade-nøddebrownie

Chokolade-nøddebrownie

22. jan | BAGNING | Luksus brownie med tre slags chokolade og rigtig mange nødder. Uhm …

Se opskriften på chokolade-nøddebrownie her
 

Tegn abonnement

BoligLiv Shop

Få nyhedsbrevet

TILMELD
 

Om magasinet

Læs også

Tags

Højdekalkulator

Så højt bliver dit barn!


Prøv ALT for damernes højdekalkulator og se hvor højt dit barn bliver.

Prøv kalkulatoren her.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

Bazar

12 gode ideer til fastelavn

12 gode ideer til fastelavn

Skal du holde fastelavnsfest eller savner du bare inspiration til børnenes udklædning, så finder du på Hendes Verden opskriften på den sejeste pirat, en yndig alf eller den fineste bellis samt en masse gode ideer til hvordan I får den sjoveste fastelavnsfest.

Se de gode ideer til fastelavnsfesten her.

Smag 4 kvinders favoritbrød

Smag 4 kvinders favoritbrød

Så er det frem med røreskåle, mel og masser af kærlighed! Vi har fået fire kvinder til at give
os opskriften på deres bedste brød, og det er der kommet fire meget lækre og forskellige
brød ud af.

Se opskrifterne på 4 kvinders favoritbrød her

MEST LÆSTE

Mød BoligLiv på Facebook

ANNONCE

ANNONCE

SIDSTE NYT

 

ANNONCE

Nem ret: Chili con carne

Nem ret: Chili con carne

En klassisk fyldig chili con carne, som alle vil elske. Og så er den nem!

Se opskriften på nem chili con carne her

Regler for brændeovne i 2015

Regler for brændeovne i 2015

Reglerne for danske brændeovne bliver i 2015 strammet. Og flere stramninger følger, men det betyder ikke, at ilden skal slukkes i de danske brændeovne - tværtimod.

Se de strammere regler for brændeoven i 2015 her