bl-logo

gavekort_arial_hvid
 
BoligLiv > Mad > Nem hverdag > Lav nem og lækker novembermad
Lav nem og lækker novembermad

 

Lav nem og lækker novembermad

Tag forskud på julen og server et lækkert andebryst med æbler og svampe, eller prøv de spicy rodfrugter, der har fået lov at simre i kokosmælk, uhm...

15. nov

Andebryst med æbler, svampe og perlebyg
En nem hverdagsret, der smager lidt af både efterår og jul.

Tid: ca. 30 min. plus stegetid
(4 pers.)

2 stk. andebryster
1 spsk. olivenolie til stegning
salt og peber
1 dl hønsebouillon

2 æbler
250 g svampe
1 rødløg
2 spsk. smør
3 spsk. balsamicoeddike
2 spsk. brun farin

Tilbehør:
perlebyg
timian

1. Tænd ovnen på 180 grader.
2.
Rids skindet på andebrysterne. Varm olien på en pande, og brun andebrysterne på skindsiden.
3.
Læg andebrysterne i et ovnfast fad, krydr med salt og peber, og hæld bouillon ved. Steg i ovnen i 15-20 min. afhængig af, hvor gennemstegt du kan lide kødet.
4.
Halver æblerne, fjern kernehuse, og skær æblerne i både. Børst svampene rene. Pil løget, og skær i både.
5.
Varm halvdelen af smørret på en pande, og rist løg og svampe. Tilsæt balsamicoeddike, og lad det fordampe. Vend brun farin i blandingen, og vend forsigtigt rundt.
6.
Varm resten af smørret, og steg æblerne, til de er møre, men ikke for bløde. Vend løg og svampe med æbler, og server til andebrysterne med kogt perlebyg. Drys frisk timian over før servering.



RODFRUGTER I KOKOSMÆLK
Krydderpastaen giver en fantastisk smag, og rodfrugterne bliver rigtig lækre, når de får lov at simre i kokosmælk.

Tid: ca. 20 min. plus kogetid
(4 pers.)

1 kg blandede rodfrugter
1 rødløg
1 rød chili
1 tsk. kardemommefrø
½ tsk. peberkorn
1 tsk. hel spidskommen
1 tsk. korianderfrø
3 fed hvidløg
1 spsk. frisk revet ingefær
1 spsk. rapsolie
1 ½ dl yoghurt naturel
1 dåse kokosmælk
1 bakke babyspinat ca. 100 g
lidt cashewnødder til drys

Tilbehør:
fladbrød eller andet brød

1.
Skræl rodfrugterne, og skær i mundrette stykker. Pil løget, og skær i tynde både. Halver chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint.
2.
Rist kardemommefrø, peberkorn, spidskommen og korianderfrø på en tør pande, til det dufter. Stød krydderierne i en morter sammen med chili, hvidløg og ingefær til en slags pasta.
3.
Varm olien i en gryde, og rist krydderpastaen ca. 1 min. Tilsæt rodfrugter, og vend godt rundt. Tilsæt yoghurt og kokosmælk, og læg låg på gryden. Lad rodfrugterne simre ved svag varme i ca. 20 min., til de er møre.
4.
Skyl og afdryp spinaten. Vend den i gryden, og smag til med salt og peber. Drys med cashewnødder, og server med brød.



Tilbage til oversigten

ANNONCE

 
 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 

Opskrifter

Festlige cupcakes til fastelavn

Festlige cupcakes til fastelavn

30. jan | BAGNING | Fastelavn er en farverig og sjov fest, så selvfølgelig skal der også være skæg og ballade i det søde sager vi stiller på bordet til små (og store).

Få opskriften på de festlige cupcakes her.
 
2 x nem og lækker pasta

2 x nem og lækker pasta

27. jan | NEM HVERDAG | Åh, dejlige udskældte kulhydrater, hvor vi dog elsker jer! Pasta smager så skønt og så kan man lave utrolig nemme og hurtige retter.

Se opskrifterne her (1 kommentarer)
 
7 klassiske flødeskumskager

7 klassiske flødeskumskager

26. jan | BAGNING | Drop slankehysteriet i januar (udsæt det evt. til februar), og lav et ordentligt fadfuld klassiske flødeskumskager, der kan højne humøret på selv den mørkeste vinterdag.

Se opskrifterne på 7 klassiske flødeskumskager her
 
Chokolade Eclairs

Chokolade Eclairs

26. jan | BAGNING | En eclair er en klassisk fransk vandbakkelseskage med cremefyld. Cremen kan tilsættes smag af kaffe, vanilje eller chokolade, og i mokka eclairs er glasuren tilsat kaffe i stedet for chokolade.

Se opskriften på chokolade eclairs her
 
Napoleonskage

Napoleonskage

26. jan | BAGNING | kagen menes at være fra midten af 1800-tallet og skulle have fået sit navn fra det franske ord Napolitain – ‘fra Napoli’. Det er dog noget uvist, om kagen rent faktisk stammer fra Napoli i syditalien. På flere sprog kaldes kagen ‘tusind blade’ (f.eks. på italiensk: mille foglie) med reference til butterdejens mange lag.

Se opskriften på napoleonskage her
 
Gåsebryst

Gåsebryst

26. jan | BAGNING | En dansk opfindelse fra tiden omkring 1900-tallet. Her har vi lavet det i den mere nutidige variation med lagkagebund og hindbærmarmelade, men oprindelig blev kagen lavet af butterdej og fyldt med svesker – deraf navnet.

Se opskriften på gåsebryst her
 
Pandekagelagkage

Pandekagelagkage

26. jan | BAGNING | En svensk opfindelse, hvor lagkagens bunde er skiftet ud med pandekager. kagen kan varieres i det uendelige, med hvad du end har ved hånden. Vi har lavet en rigtig børneversion med flødecreme, flormelis og bær.

Se opskriften på pandekagelagkage her
 
Kartoffelkage

Kartoffelkage

26. jan | BAGNING | En dansk specialitet, der gerne må ligne en stor kartoffel med marcipanlåget, der er drysset med kakao.

Se opskriften på kartoffelkage her
 
Fragilité

Fragilité

26. jan | BAGNING | Fragilité betyder skrøbelighed på fransk, og navnet har kagen fået fra de lette marengsbunde, der er lagt sammen med mokkacreme. Bundene kan laves af forskellige typer nødder.

Se opskriften på fragilité her
 
Othellolagkage

Othellolagkage

26. jan | BAGNING | Kagen er opkaldt efter Shakespeares stykke Othello, fordi chokoladeglasuren har samme lød som maureren Othello fra Venedig.

Se opskriften på Othellolagkage her
 

Tegn abonnement

BoligLiv Shop

Få nyhedsbrevet

TILMELD
 

Om magasinet

Læs også

Tags

Højdekalkulator

Så højt bliver dit barn!


Prøv ALT for damernes højdekalkulator og se hvor højt dit barn bliver.

Prøv kalkulatoren her.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

12 gode ideer til fastelavn

12 gode ideer til fastelavn

Skal du holde fastelavnsfest eller savner du bare inspiration til børnenes udklædning, så finder du på Hendes Verden opskriften på den sejeste pirat, en yndig alf eller den fineste bellis samt en masse gode ideer til hvordan I får den sjoveste fastelavnsfest.

Se de gode ideer til fastelavnsfesten her.

Smag 4 kvinders favoritbrød

Smag 4 kvinders favoritbrød

Så er det frem med røreskåle, mel og masser af kærlighed! Vi har fået fire kvinder til at give
os opskriften på deres bedste brød, og det er der kommet fire meget lækre og forskellige
brød ud af.

Se opskrifterne på 4 kvinders favoritbrød her

MEST LÆSTE

Mød BoligLiv på Facebook

ANNONCE

ANNONCE

SIDSTE NYT

 

ANNONCE

Nem ret: Chili con carne

Nem ret: Chili con carne

En klassisk fyldig chili con carne, som alle vil elske. Og så er den nem!

Se opskriften på nem chili con carne her

Regler for brændeovne i 2015

Regler for brændeovne i 2015

Reglerne for danske brændeovne bliver i 2015 strammet. Og flere stramninger følger, men det betyder ikke, at ilden skal slukkes i de danske brændeovne - tværtimod.

Se de strammere regler for brændeoven i 2015 her