bl-logo

gavekort_arial_hvid
 
BoligLiv > Mad > Bagning > 1 dej = 6 slags småkager
1 dej = 6 slags småkager

 

1 dej = 6 slags småkager

Det behøver ikke være tidskrævende at bage til jul. Med en grunddej, som du nemt kan variere med krydderier, nødder og chokolade, får du hurtigt seks forskellige slags skønne julesmåkager.

13. nov - Af Lone Kjær - Foto: Columbus Leth

GRUNDDEJ
Dejen minder lidt om en mørdej – lige tilpas sød og dejlig nem at arbejde med.

(1 portion)

120 g hvedemel
35 g kartoffelmel
60 g flormelis
100 g smør
1 lille æggeblomme

1.
Kom hvedemel i en skål sammen med kartoffelmel og flormelis.
2.
Tilsæt smørret, og saml dejen med æggeblommen. Er dejen klistret, tilsættes lidt mere hvedemel.
3.
Stil dejen tildækket i køleskabet i ca. 30 min., før den er klar til brug.

Sandwich med blød nougat
En slags dansk jule-macaron til alle os, der har et blødt punkt, når det gælder nougat.

Tid: ca. 20 min. plus hvile- og bagetid
(ca. 12 stk.)

1 portion (afkølet) grunddej
1 æggehvide til pensling
100 g blød nougat

1.
Rul dejen ud i ca. 3 mm’s tykkelse på et meldrysset bord. Udstik dejen i små runde stykker, max. 3 cm i diameter.
2.
Læg kagerne på en bageplade med bagepapir, og bag ved 175 grader i 10-12 min. Afkøl kagerne på en bagerist.
3.
Læg kagerne sammen med blød nougat



Vaniljestjerner med mandler

En favorit hos de mindste – især fordi de selv kan være med til at dekorere dem med fine mønstre.

Tid: ca. 20 min. plus hvile- og bagetid
(12 store stjerner)

1 portion grunddej
korn af 1 vaniljestang
1 pose smuttede mandler, ca. 40 g
125 g flormelis
lidt pasteuriseret æggehvide

1.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Ælt vaniljekorn og finthakkede mandler i grunddejen. Pak dejen i husholdningsfilm, og stil den køligt i ca. 30 min.
2.
Rul dejen ud til ca. 3 mm’s tykkelse på et meldrysset bord, og udstik til stjerner. Læg kagerne på en bageplade med bagepapir, og bag stjernerne ved 175 grader i 12-15 min. Afkøl stjernerne på en bagerist.
3.
Rør flormelis med æggehvide til en tyk glasur. Kom glasuren i en bollesprøjte med en lille tylle eller i en frysepose, hvor der er klippet et lille hul i det ene hjørne. Dekorer kagerne.

SE FLERE OPSKRIFTER PÅ NÆSTE SIDE

123 NÆSTE >

Tilbage til oversigten

ANNONCE

 

Kommentarer

Holdbarhed?

29. okt 2011 KL 05:25 Af Loa

Er der nogen der har erfaringer med hvor længe disse lækre småkager kan holde sig friske? P.S. Eftersom man kun skal bruge æggeblommen i grunddejen kan man jo evt. bruge overskudende æggehvider til at lave marengsbunde. Smager rigtig godt med vanilje is og bær!

 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 

Opskrifter

Festlige cupcakes til fastelavn

Festlige cupcakes til fastelavn

30. jan | BAGNING | Fastelavn er en farverig og sjov fest, så selvfølgelig skal der også være skæg og ballade i det søde sager vi stiller på bordet til små (og store).

Få opskriften på de festlige cupcakes her.
 
2 x nem og lækker pasta

2 x nem og lækker pasta

27. jan | NEM HVERDAG | Åh, dejlige udskældte kulhydrater, hvor vi dog elsker jer! Pasta smager så skønt og så kan man lave utrolig nemme og hurtige retter.

Se opskrifterne her (1 kommentarer)
 
7 klassiske flødeskumskager

7 klassiske flødeskumskager

26. jan | BAGNING | Drop slankehysteriet i januar (udsæt det evt. til februar), og lav et ordentligt fadfuld klassiske flødeskumskager, der kan højne humøret på selv den mørkeste vinterdag.

Se opskrifterne på 7 klassiske flødeskumskager her
 
Chokolade Eclairs

Chokolade Eclairs

26. jan | BAGNING | En eclair er en klassisk fransk vandbakkelseskage med cremefyld. Cremen kan tilsættes smag af kaffe, vanilje eller chokolade, og i mokka eclairs er glasuren tilsat kaffe i stedet for chokolade.

Se opskriften på chokolade eclairs her
 
Napoleonskage

Napoleonskage

26. jan | BAGNING | kagen menes at være fra midten af 1800-tallet og skulle have fået sit navn fra det franske ord Napolitain – ‘fra Napoli’. Det er dog noget uvist, om kagen rent faktisk stammer fra Napoli i syditalien. På flere sprog kaldes kagen ‘tusind blade’ (f.eks. på italiensk: mille foglie) med reference til butterdejens mange lag.

Se opskriften på napoleonskage her
 
Gåsebryst

Gåsebryst

26. jan | BAGNING | En dansk opfindelse fra tiden omkring 1900-tallet. Her har vi lavet det i den mere nutidige variation med lagkagebund og hindbærmarmelade, men oprindelig blev kagen lavet af butterdej og fyldt med svesker – deraf navnet.

Se opskriften på gåsebryst her
 
Pandekagelagkage

Pandekagelagkage

26. jan | BAGNING | En svensk opfindelse, hvor lagkagens bunde er skiftet ud med pandekager. kagen kan varieres i det uendelige, med hvad du end har ved hånden. Vi har lavet en rigtig børneversion med flødecreme, flormelis og bær.

Se opskriften på pandekagelagkage her
 
Kartoffelkage

Kartoffelkage

26. jan | BAGNING | En dansk specialitet, der gerne må ligne en stor kartoffel med marcipanlåget, der er drysset med kakao.

Se opskriften på kartoffelkage her
 
Fragilité

Fragilité

26. jan | BAGNING | Fragilité betyder skrøbelighed på fransk, og navnet har kagen fået fra de lette marengsbunde, der er lagt sammen med mokkacreme. Bundene kan laves af forskellige typer nødder.

Se opskriften på fragilité her
 
Othellolagkage

Othellolagkage

26. jan | BAGNING | Kagen er opkaldt efter Shakespeares stykke Othello, fordi chokoladeglasuren har samme lød som maureren Othello fra Venedig.

Se opskriften på Othellolagkage her
 

Tegn abonnement

BoligLiv Shop

Få nyhedsbrevet

TILMELD
 

Om magasinet

Læs også

Tags

Højdekalkulator

Så højt bliver dit barn!


Prøv ALT for damernes højdekalkulator og se hvor højt dit barn bliver.

Prøv kalkulatoren her.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

12 gode ideer til fastelavn

12 gode ideer til fastelavn

Skal du holde fastelavnsfest eller savner du bare inspiration til børnenes udklædning, så finder du på Hendes Verden opskriften på den sejeste pirat, en yndig alf eller den fineste bellis samt en masse gode ideer til hvordan I får den sjoveste fastelavnsfest.

Se de gode ideer til fastelavnsfesten her.

Smag 4 kvinders favoritbrød

Smag 4 kvinders favoritbrød

Så er det frem med røreskåle, mel og masser af kærlighed! Vi har fået fire kvinder til at give
os opskriften på deres bedste brød, og det er der kommet fire meget lækre og forskellige
brød ud af.

Se opskrifterne på 4 kvinders favoritbrød her

MEST LÆSTE

Mød BoligLiv på Facebook

ANNONCE

ANNONCE

SIDSTE NYT

 

ANNONCE

Nem ret: Chili con carne

Nem ret: Chili con carne

En klassisk fyldig chili con carne, som alle vil elske. Og så er den nem!

Se opskriften på nem chili con carne her

Regler for brændeovne i 2015

Regler for brændeovne i 2015

Reglerne for danske brændeovne bliver i 2015 strammet. Og flere stramninger følger, men det betyder ikke, at ilden skal slukkes i de danske brændeovne - tværtimod.

Se de strammere regler for brændeoven i 2015 her