bl-logo

gavekort_arial_hvid
 
BoligLiv > Mad > Nem hverdag > Nemt og nordisk mad
Nemt og nordisk mad

 

Nemt og nordisk mad

Norden er i den grad kommet på det gastronomiske verdenskort, og med et skatkammer af kvalitetsråvarer, som er let tilgængelige, er det hurtigere og nemmere,end du tror, at få hverdagen til at smage af mere.

09. apr - Af Lone Kjær - Foto: Columbus Leth

KARTOFFELSALAT MED ASPARGES, REJER OG RUGBRØDSCRUNCH
Der er masser af nordisk forår på fadet, når vi serverer denne fyldige kartoffelsalat med asparges og rejer. 

Tid: ca. 30 min.
(4 pers.)

600 g nye vaskede kartofler
1 bundt grønne asparges
2 skiver rugbrød
300 g rejer
100 g dansk gedeost
1 bundt kørvel

Dressing:
2 spsk. æbleeddike
½ dl koldpresset rapsolie
1 tsk. flydende honning

1. Skrub kartoflerne, og kog dem lige netop møre. Knæk den nederste træede ende af aspargesene, og damp i 1 min. Afdryp, og skær dem i snitter.
2. Smuldr rugbrødet fint, og rist det sprødt i ovnen i ca. 10 min. ved 150 grader. 
3. Vend kartofler med asparges, rejer, smuldret gedeost og kørvel.
4. Anret salaten på et fad. Dryp dressingen over salaten, og krydr med salt og peber. Drys med sprødstegt rugbrød.

 
ØLLEBRØD MED SPRØDT DRYS

Brug dine rugbrødsrester, og server en skål øllebrød enten til morgenmad eller som en nordisk dessert.

Tid: ca. 20 min. plus tid til iblødsætning

(4 pers.)

250 g rugbrød
3 dl vand
2½ dl hvidtøl
100 g sukker

Drys:
75 g honning
75 g havregryn

Tilbehør:
letpisket flødeskum

1. Lav først drys. Varm honningen på en tør pande, og rist havregrynene, til de er gyldne. Vend i grynene konstant, så de ikke brænder på, men bliver pænt gyldne. Kom de honningsristede gryn på et stykke bagepapir, og afkøl.

2. Skær rugbrødet i små tern. Kom brødet i en gryde, og hæld vandet over. Lad det stå natten over.

3. Kog blandingen op, og rør godt, så grøden bliver fri for klumper. Kog i ca. 5 min. Tilsæt hvidtøl og sukker, og lad grøden koge ved svag varme i yderligere 5 min., mens der af og til røres i den.

4. Hæld øllebrøden i tallerkener, drys med sukker, så den ikke trækker skind, og server grøden lun med drys og letpisket flødeskum.


Tilbage til oversigten

ANNONCE

 
 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 

Opskrifter

Fragilité

Fragilité

26. jan | BAGNING | Fragilité betyder skrøbelighed på fransk, og navnet har kagen fået fra de lette marengsbunde, der er lagt sammen med mokkacreme. Bundene kan laves af forskellige typer nødder.

Se opskriften på fragilité her
 
Chokolade Eclairs

Chokolade Eclairs

26. jan | BAGNING | En eclair er en klassisk fransk vandbakkelseskage med cremefyld. Cremen kan tilsættes smag af kaffe, vanilje eller chokolade, og i mokka eclairs er glasuren tilsat kaffe i stedet for chokolade.

Se opskriften på chokolade eclairs
 
Gåsebryst

Gåsebryst

26. jan | BAGNING | En dansk opfindelse fra tiden omkring 1900-tallet. Her har vi lavet det i den mere nutidige variation med lagkagebund og hindbærmarmelade, men oprindelig blev kagen lavet af butterdej og fyldt med svesker – deraf navnet.

Se opskriften på gåsebryst her
 
Othellolagkage

Othellolagkage

26. jan | BAGNING | Kagen er opkaldt efter Shakespeares stykke Othello, fordi chokoladeglasuren har samme lød som maureren Othello fra Venedig.

Se opskriften på Othellolagkage her
 
Citroner er sure og gule...

Citroner er sure og gule...

23. jan | BAGNING | Det er stadig sæson for citrusfrugter fra syden, og de er både smukke i farverne, fyldt med vitaminer og velsignet med en forfriskende smag. Vi forener frugternes syrlighed med det søde, og det kommer der disse skønne smagsoplevelser ud af.

Bag kager med citron, lime og appelsin. (1 kommentarer)
 
Citronmåne med mascarponecreme

Citronmåne med mascarponecreme

23. jan | BAGNING | Kagen tåler ingen sammenligning med tankstation-udgaven! Denne lækre citronmåne er både saftig og velsmagende. Mascarponecreme kan selvfølgelig erstattes af en klassisk glasur.

Se opskriften på citronmåne med mascarponecreme her
 
Orangemarmelade

Orangemarmelade

23. jan | BAGNING | Brug altid økologiske appelsiner til marmelader, hvor skallen også anvendes. Sukkeret konserverer orangemarmeladen, som smager fantastisk på et stykke nybagt brød med smør.

Se opskriften på orangemarmelade her
 
Lækker luftig citronfromage

Lækker luftig citronfromage

23. jan | BAGNING | Hvis du ikke allerede er vild med citronfromage, så bliver du det, når du smager denne variant. Fromagen er luftig, lige tilpas syrlig og sød på samme tid.

Se opskriften på citronfromage her
 
5 knasende lækre kager med nødder

5 knasende lækre kager med nødder

22. jan | BAGNING | Brug forskellige slags nødder til at bage knasende lækre kager, eller kast dig over den lidt sundere müslibar.

5 knasende lækre kager med nødder
 
Chokolade-nøddebrownie

Chokolade-nøddebrownie

22. jan | BAGNING | Luksus brownie med tre slags chokolade og rigtig mange nødder. Uhm …

Se opskriften på chokolade-nøddebrownie her
 

Tegn abonnement

BoligLiv Shop

Få nyhedsbrevet

TILMELD
 

Om magasinet

Læs også

Tags

Højdekalkulator

Så højt bliver dit barn!


Prøv ALT for damernes højdekalkulator og se hvor højt dit barn bliver.

Prøv kalkulatoren her.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

Bazar

12 gode ideer til fastelavn

12 gode ideer til fastelavn

Skal du holde fastelavnsfest eller savner du bare inspiration til børnenes udklædning, så finder du på Hendes Verden opskriften på den sejeste pirat, en yndig alf eller den fineste bellis samt en masse gode ideer til hvordan I får den sjoveste fastelavnsfest.

Se de gode ideer til fastelavnsfesten her.

Smag 4 kvinders favoritbrød

Smag 4 kvinders favoritbrød

Så er det frem med røreskåle, mel og masser af kærlighed! Vi har fået fire kvinder til at give
os opskriften på deres bedste brød, og det er der kommet fire meget lækre og forskellige
brød ud af.

Se opskrifterne på 4 kvinders favoritbrød her

MEST LÆSTE

Mød BoligLiv på Facebook

ANNONCE

ANNONCE

SIDSTE NYT

 

ANNONCE

Nem ret: Chili con carne

Nem ret: Chili con carne

En klassisk fyldig chili con carne, som alle vil elske. Og så er den nem!

Se opskriften på nem chili con carne her

Regler for brændeovne i 2015

Regler for brændeovne i 2015

Reglerne for danske brændeovne bliver i 2015 strammet. Og flere stramninger følger, men det betyder ikke, at ilden skal slukkes i de danske brændeovne - tværtimod.

Se de strammere regler for brændeoven i 2015 her