bl-logo

gavekort_arial_hvid
 
BoligLiv > Mad > Bagning > Brød værd at vente på
Brød værd at vente på

 

Brød værd at vente på

Det skal så lidt til, for at man kan blive verdensmester i brødbagning: Nemlig en surdej af få, enkle ingredienser, som står et døgns tid, før den bruges. Dejen er ventetiden værd, for brødet bliver saftigt og får en fantastisk smag.

12. jun - Af Lone Kjær - Foto: Henrik Freek Christensen

Til én portion surdej:
1 dl vand
10 g gær
1 tsk. fint salt
1 spsk. honning
100 g grahamsmel.
Kom vand i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt og honning, og rør grahamsmel i væsken, til dejen er tyk. Dæk skålen med et viskestykke, og lad den stå på køkkenbordet (ved stuetemperatur) til næste dag.



KERNEBRØD
                                                      
Masser af fyld af frø, kerner og groft mel giver et rigtig godt groft brødr.

Tid: ca. 30 minutter plus hæve- og bagetid.

(til et stort brød)
1 portion surdej
1 dl A38
2   dl vand
20 g gær
1 tsk. fint salt
50 g solsikkefrø
75 g hørfrø
50 g græskarkerner
175 g grahamsmel
ca. 450 g hvedemel.

1.
Kom surdejen i en skål, og tilsæt A38 og vand. Opløs gæren heri og tilsæt salt, solsikkefrø, hørfrø og græskarker-
ner. Rør først grahamsmel og dernæst hvedemel i dejen. Rør dejen på en røremaskine eller med en håndmikser med dejkroge i ca. 10 minutter. Dejen skal være tyk, fugtig og klistret.

2.
Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i 1 time.

3.
Drys mel på en bageplade med bagepapir og hæld dejen ud herpå. Form dejen med hænderne til et brød.

4.
Lad brødet hæve tildækket et lunt sted i 30 minutter.

5.
Tænd ovnen på 250 grader.

6.
Bag brødet i 15 minutter. Sænk varmen til 150 grader, og bag i yderligere 30 minutter. Afkøl brødet på en bagerist.

123 NÆSTE >

Tilbage til oversigten

ANNONCE

 
 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 

Opskrifter

6 lune supper til den kolde tid

6 lune supper til den kolde tid

22. dec | NEM HVERDAG | Suppe er ikke bare nem aftensmad, det er også en ideel måde at få dækket behovet for grønsager og vitaminer på i den kolde tid.

6 lune supper til den kolde tid
 
Norsk juletradition: 7 søde småkager

Norsk juletradition: 7 søde småkager

12. dec | BAGNING | JUL: En gammel norsk tradition påbyder, at man bager hele 7 forskellige slags småkager til jul. Mindre kan sagtens gøre det i Danmark, men vi synes alligevel, du skal have alle de lækre opskrifter og finde dine egne favoritter.

Norsk juletradition: 7 søde småkager
 
Nem hverdagsmad med julesmag

Nem hverdagsmad med julesmag

10. dec | NEM HVERDAG | JUL: Lav nem hverdagsmad, når den travle juletid sætter ind. Alle retter er hurtige at tilberede, kan snildt laves til mange og er oplagte at tage med til nogle af julens mange sammenkomster.

Nem hverdagsmad med julesmag
 
Vintermad: 5 opskrifter med julens krydderier

Vintermad: 5 opskrifter med julens krydderier

08. dec | NEM HVERDAG | JUL: Kanel, kardemomme, stjerneanis og andre krydderier giver ekstra smag og en vidunderlig duft til vinterens hverdagsmad. Vi har bl.a. lavet suppe, simremad og en lækker sandwich. Du kan godt glæde dig …

Vintermad: 5 opskrifter med julens krydderier
 
Julebag: 7 opskrifter til store bagedag

Julebag: 7 opskrifter til store bagedag

28. nov | BAGNING | JUL: Hvad med at arrangere en hyggelig bagedag med hele familien – og få fyldt kagedåserne til den søde juletid? Her får du syv fantastiske opskrifter.

Julebag: 7 opskrifter til store bagedag (1 kommentarer)
 
Bag til jul: 7 klassiske opskrifter på småkager

Bag til jul: 7 klassiske opskrifter på småkager

21. nov | BAGNING | JUL: Vi har fundet mormors gamle opskrifter frem og byder julen velkommen med et fad af de mest populære småkager: pebernødder, klejner, vaniljekranse, håkonskager, jødekager, fedtebrød og brunkager.

Bag til jul: 7 klassiske opskrifter på småkager
 
4 nemme opskrifter i november

4 nemme opskrifter i november

18. nov | NEM HVERDAG | NOVEMBERMAD: Har julestressen allerede meldt sin ankomst, og er det svært at få tid og madlavning til at gå op? Vi har lavet fire lækre retter, du hurtigt kan trylle frem på en travl novemberdag …

4 nemme opskrifter i november
 
4 opskrifter på simremad i verdensklasse

4 opskrifter på simremad i verdensklasse

12. nov | NEM HVERDAG | Der er efterårshygge på menuen, når man kommer kød, grønsager og krydderier i gryden og lader det koge ind til simremad i verdensklasse.

4 opskrifter på simremad i verdensklasse
 
5 opskrifter på friskpresset juice

5 opskrifter på friskpresset juice

10. nov | NEM HVERDAG | Put frugt og grønt i saftpresseren, og drik dig til ny energi på en mørk efterårsdag.

5 opskrifter på friskpresset juice
 
4 opskrifter på hjemmelavede snegle

4 opskrifter på hjemmelavede snegle

07. nov | BAGNING | Snup en sund snegl på vej ud ad døren, eller nyd en klassisk snasket kanelsnegl til kaffen. Her får du fem søde, sunde og mættende varianter til enhver lejlighed.

4 opskrifter på hjemmelavede snegle
 

Årets julegave

BoligLiv Shop

Få nyhedsbrevet

TILMELD
 

Om magasinet

Læs også

Tags

Højdekalkulator

Så højt bliver dit barn!


Prøv ALT for damernes højdekalkulator og se hvor højt dit barn bliver.

Prøv kalkulatoren her.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

Bazar

MEST LÆSTE

Mød BoligLiv på Facebook

ANNONCE

ANNONCE

SIDSTE NYT

 

ANNONCE