bl-logo

gavekort_arial_hvid
 
BoligLiv > Mad > Bagning > Brød værd at vente på
Brød værd at vente på

 

Brød værd at vente på

Det skal så lidt til, for at man kan blive verdensmester i brødbagning: Nemlig en surdej af få, enkle ingredienser, som står et døgns tid, før den bruges. Dejen er ventetiden værd, for brødet bliver saftigt og får en fantastisk smag.

12. jun - Af Lone Kjær - Foto: Henrik Freek Christensen

Til én portion surdej:
1 dl vand
10 g gær
1 tsk. fint salt
1 spsk. honning
100 g grahamsmel.
Kom vand i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt og honning, og rør grahamsmel i væsken, til dejen er tyk. Dæk skålen med et viskestykke, og lad den stå på køkkenbordet (ved stuetemperatur) til næste dag.



KERNEBRØD
                                                      
Masser af fyld af frø, kerner og groft mel giver et rigtig godt groft brødr.

Tid: ca. 30 minutter plus hæve- og bagetid.

(til et stort brød)
1 portion surdej
1 dl A38
2   dl vand
20 g gær
1 tsk. fint salt
50 g solsikkefrø
75 g hørfrø
50 g græskarkerner
175 g grahamsmel
ca. 450 g hvedemel.

1.
Kom surdejen i en skål, og tilsæt A38 og vand. Opløs gæren heri og tilsæt salt, solsikkefrø, hørfrø og græskarker-
ner. Rør først grahamsmel og dernæst hvedemel i dejen. Rør dejen på en røremaskine eller med en håndmikser med dejkroge i ca. 10 minutter. Dejen skal være tyk, fugtig og klistret.

2.
Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i 1 time.

3.
Drys mel på en bageplade med bagepapir og hæld dejen ud herpå. Form dejen med hænderne til et brød.

4.
Lad brødet hæve tildækket et lunt sted i 30 minutter.

5.
Tænd ovnen på 250 grader.

6.
Bag brødet i 15 minutter. Sænk varmen til 150 grader, og bag i yderligere 30 minutter. Afkøl brødet på en bagerist.

123 NÆSTE >

Tilbage til oversigten

ANNONCE

 
 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 

Opskrifter

5 opskrifter: Verden rundt på en hverdag

5 opskrifter: Verden rundt på en hverdag

17. sep | NEM HVERDAG | Vi har samlet det bedste fra alverdens køkkener i disse lækre retter, så du kan bringe lidt feriestemning til middagsbordet, når hverdagen banker på igen.

5 opskrifter: Verden rundt på en hverdag
 
Hjemmebagt knækbrød

Hjemmebagt knækbrød

16. sep | NEM HVERDAG | Mmh! Her får du opskriften på det lækreste hjemmelavede knækbrød.

Hjemmebagt knækbrød
 
Olgas æblesmør

Olgas æblesmør

16. sep | NEM HVERDAG | Der bliver en ganske god portion ud af denne opskrift, så husk at gemme alle gamle syltetøjsglas!

Olgas æblesmør
 
4 fantastiske formbrød

4 fantastiske formbrød

10. sep | BAGNING | Ligegyldigt om du er til fuldkorn eller luftigt hvedebrød, kan du finde en ny favorit blandt disse uimodståelige brød og boller.

4 fantastiske formbrød
 
Quinoasalat med små rødder

Quinoasalat med små rødder

21. aug | NEM HVERDAG | Mmh! Prøv denne lækre sensommerret; Quinoasalat med små rødder...

Quinoasalat med små rødder
 
7 lækre sommersalater

7 lækre sommersalater

15. aug | NEM HVERDAG | SOMMERMAD: Nogle (mest mænd) synes ikke, at salater udgør en selvstændig hovedret, men fyld dem med lækkert kød og fisk, og server et godt brød til, så lover vi, at disse mættende sommersalater vil gøre lykke på middagsbordet.

7 lækre sommersalater
 
7 lækre opskrifter med skaldyr og muslinger

7 lækre opskrifter med skaldyr og muslinger

07. aug | NEM HVERDAG | SOMMERMAD: Skaldyr og muslinger er rigtig sommermad. Det er let at tilberede, og så kan det nydes sammen med familie og venner på en lang sommeraften, hvor der er tid til at pille rejer, drikke hvidvin og hyggesnakke.

7 lækre opskrifter med skaldyr og muslinger
 
Feriemad på 20 minutter

Feriemad på 20 minutter

30. jul | NEM HVERDAG | Med sæsonens skønne råvarer og lidt basisvarer fra spisekammeret kan du hurtigt trylle lækker sommermad frem, hvis du vil have lov at nyde solen i stedet for at stå i køkkenet. Her får du 5 lækre opskrifter...

Feriemad på 20 minutter (2 kommentarer)
 
Groft hverdagsbrød med rug og havregryn

Groft hverdagsbrød med rug og havregryn

28. jul | BAGNING | Dette brød er luftigt, groft og perfekt som madbrød til f.eks. supper og salater.

Få opskriften på den lækre brød her. (1 kommentarer)
 
Bag nemt brød i gryde

Bag nemt brød i gryde

25. jul | BAGNING | Det er nemt at bage sit eget brød og endnu nemmere, hvis du smækker dejen i en gryde. Få opskriften på verdens bedste brød af  kokken Jonn Vinther Martinsen, som guider dig step-for-step. 

Se hvordan du bager dit eget brød i gryde (3 kommentarer)
 

Tegn abonnement

BoligLiv Shop

Få nyhedsbrevet

TILMELD
 

Om magasinet

Læs også

Tags

Højdekalkulator

Så højt bliver dit barn!


Prøv ALT for damernes højdekalkulator og se hvor højt dit barn bliver.

Prøv kalkulatoren her.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

Bazar

MEST LÆSTE

Konkurrence

Vind tøjhænger fra SITUATIONSFORNEMMELSE

Vind tøjhænger fra SITUATIONSFORNEMMELSE

Deltag i konkurrencen om 2x1 tøjhænger (45 cm) fra SITUATIONSFORNEMMELSE til en samlet værdi af 1.200 kr.

Vind tøjhænger fra SITUATIONSFORNEMMELSE

Mød BoligLiv på Facebook

ANNONCE

ANNONCE

SIDSTE NYT

 

Konkurrence

Vind LUNA-lampe fra Graypants

Vind LUNA-lampe fra Graypants

Deltag i konkurrencen om pendlen LUNA fra Graypants nye bæredygtige lampeserie Steplights. Præmien har en værdi af 6.980 kr.

Vind LUNA-lampe fra Graypants

ANNONCE

BOLIGLIVS JOBMARKED