bl-logo

gavekort_arial_hvid
 
BoligLiv > Blog > Godt Nytår og et par Sunde Guldkorn
Godt Nytår og et par Sunde Guldkorn

Glædelig (bag) Jul & Godt Nytår fra Stine RC

Godt Nytår og et par Sunde Guldkorn

Er Sundhed Også På Din To Do Liste? Så Kig Med Her!

29. dec - Af Stine Grubbe - Foto: Stine RC / Camilla Hay

Hvad skal der ske i dit liv i 2011?

Er du (også) en af dem (os) som bruger nytåret til at reflektere over livet og måske sætte nye mål eller retninger?

Jeg er. Jeg har forlængst droppet de benhårde nytårsforsæt såsom 'tab 5 kilo' eller 'motion 5 gange om ugen', de giver mig ikke andet end dårlig samvittighed.

Men jeg får til gengæld meget ud af at gøre status over hvor jeg er - og hvor jeg gerne vil være, og om jeg så er på rette vej og træffer de rigtige valg, for at komme videre i den retning. Og der hvor jeg ikke er på rette vej, kan jeg så overveje hvordan jeg kommer på sporet igen - så jeg når de mål. Og det virker faktisk for mig.

Ét af de områder jeg især vil fokusere på i 2011 er sundhed - min sundhed - og jeg véd jeg ikke er den eneste der lever med en kulsort samvittighed på dette område. For at komme bedst i gang, spurgte jeg ernæringsekspert Umahro Cadogan fra Sundhedsrevolutionen hvordan man allerbedst skyder et nyt, sundere år igang.Og lidt udenfor den ellers kreative kontext her på bloggen, deler jeg hans råd med jer, da der muligvis er en enkelt af jer, som har det samme fokus - eller noget der ligner...

Vil du se mere om Umahro og Sundhedsrevolutionen, så tjek hans (meget meget inspirerende) website: www.sundhedsrevolutionen.dk/

Og så guldkornene:

1. Kom i gang med at lave en eller anden form for styrketræning! Styrketræning kan nemlig øge din hvilende forbrænding med op til 15%. Det er ikke blot noget, du mærker m.h.t. vægten, men i lige så høj grad noget du mærker, i forhold til dit generelle energiniveau. Hvis din forbrænding stiger, betyder det jo at din krop omdanner flere kalorier fra maden til energi og færre til polstring!


2. Prøv at drikke friskpresset grøntsagsjuice hver eneste dag. Ikke som en erstatning for at spise 600 gr grøntsager, bær og frugter, men som et ekstra supplement.. Mindre studier viser at 1/2 L rødbedejuice i døgnet virker som doping på elitesportsfolk: Deres præstation forøges. Hvad mon så ikke du kunne få ud af det?


3. Spis fisk hver dag eller næsten hver dag. Rigtig mange kunne godt klare sig med flere omega-3 fedtsyrer og mere protein af høj kvalitet. Fisk indeholder begge dele. Og du skal ikke være bange for det ekstra fedt. Fisk øger aktiviteten af såkaldt brunt fedtvæv. Det brune fedtvæv brænder fedt af, så der dannes varme, fremfor at lagre fedtet!


4. Sørg for at få nok D-vitamin. D-vitamin er ikke blot vigtigt for dine knogler, men også for din hjerne, dine muskler, dit immunforsvar og et par andre 100 ting i din krop. Alt for mange danskere har ikke nok D-vitamin i blodet og kroppen i vinterhalvåret.


5. Brug "fornuftige" stimulanser. Grøn the, hvid the, sort the, meget mørk chokolade og ren kakao indeholder også ting, der booster din energi. Men på en noget blidere måde, end hvis du drikker 2 L kaffe hver dag. Så den energi du får, kommer ikke til at "koste" din krop så meget. Eller så drik 1-2 kopper rigtig god kaffe, der virkelig smager godt.

Godt Nytår! Glæder mig til at dele 2011 med dig :-)

kh Stine

Tilbage til oversigten

ANNONCE

 
 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 

Blog

umahro

Stine Grubbe

Kommunikationstalent extraordinaire. Skribent, foredragsholder og konceptudvikler.


Stine arbejder med kommunikations- og konceptudvikling for forskellige virksomheder i detailbranchen.

Se mere om her: www.retailrebel.dk

ARKIV

tidligere indlæg

Tegn abonnement

BoligLiv Shop

Få nyhedsbrevet

TILMELD
 

Om magasinet

Læs også

Tags

Højdekalkulator

Så højt bliver dit barn!


Prøv ALT for damernes højdekalkulator og se hvor højt dit barn bliver.

Prøv kalkulatoren her.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

Bazar

12 gode ideer til fastelavn

12 gode ideer til fastelavn

Skal du holde fastelavnsfest eller savner du bare inspiration til børnenes udklædning, så finder du på Hendes Verden opskriften på den sejeste pirat, en yndig alf eller den fineste bellis samt en masse gode ideer til hvordan I får den sjoveste fastelavnsfest.

Se de gode ideer til fastelavnsfesten her.

Smag 4 kvinders favoritbrød

Smag 4 kvinders favoritbrød

Så er det frem med røreskåle, mel og masser af kærlighed! Vi har fået fire kvinder til at give
os opskriften på deres bedste brød, og det er der kommet fire meget lækre og forskellige
brød ud af.

Se opskrifterne på 4 kvinders favoritbrød her

MEST LÆSTE

Mød BoligLiv på Facebook

ANNONCE

ANNONCE

SIDSTE NYT

 

ANNONCE

Nem ret: Chili con carne

Nem ret: Chili con carne

En klassisk fyldig chili con carne, som alle vil elske. Og så er den nem!

Se opskriften på nem chili con carne her

Regler for brændeovne i 2015

Regler for brændeovne i 2015

Reglerne for danske brændeovne bliver i 2015 strammet. Og flere stramninger følger, men det betyder ikke, at ilden skal slukkes i de danske brændeovne - tværtimod.

Se de strammere regler for brændeoven i 2015 her