bl-logo

gavekort_arial_hvid
 
BoligLiv > Blog > Boligtrenden til fri inspiration
Boligtrenden til fri inspiration

Nordisk Folklore er en af de nye, skønne tendenser

Boligtrenden til fri inspiration

Hvis der er én tydelig trend der går igen – uanset hvilken stil du hælder til i boligen, så er det at farverne er stærkt på vej tilbage i bolig-billedet. Kreativ ekspert og rådgiver Stine RC giver her et ind-blik i bolig-modens hotteste trends lige nu - og hvordan du kan få dem ind i din bolig.

21. feb - Af Stine Grubbe - Foto: Fotos: Jotun.dk & Borås Tapeter


Der er især 3 stilretninger som fylder i boligmoden lige nu:

SoftColour: En naturlig og blød farvepalet, med udgangspunkt i en naturlig, neutral base – med blond wood (lyse træsorter), moderne mønstre, og bløde pastelfarver – især pasteludgaver af de farver vi ser mest af i naturen. Masser af diskrete detaljer der understreger kvalitet og giver en følelse af lækkerhed. Stilen har et rent (men bestemt ikke klinisk) udtryk – og er et meget ’langtidsholdbart’ look – dvs. noget man kan holde ud at se på i meget mere end bare et par sæsoner.Det gør stilen særdeles velegnet til fx stue og køkkener, altså rum hvor man opholder sig meget i. Små malede møbler i matchende pastelfarver og moderne, retro inspirerede tapeter, understreger og løfter stilen til nye højder.

Delikat Decor: En feminin og romantisk retning, som er fuld af snirklerier og krummelurer – og farver. Farverne er noget mere tydelige i denne stilretning, og især i bær-nuancer (tænk blåbær, hindbær, tranebær osv.), altså pink, dyblilla og dybblå sat sammen med en hvid base.Stilen er en videreudvikling af vintagestilen, som vi har set de seneste 5-8 år, nu er den bare ført videre, så fx de gamle skabe og stole, nu males i de smukke, dybe bærfarver. Tapeterne til denne stil er klassiske mønstre i moderne udgaver, især Toile de Juoy tapet og tapeter med fx fugle, sommerfugle og ornamenterede mønstre, er gode til stilen – bare farverne er med.

Stilen suppleres godt med billedrammer, små glas lysestager og vaser og er især velegnet til fx soveværelser, badeværelser og pigeværelser.

Etnisk: en stilart vi allerede har snuset til, især det seneste år, er den etniske stil. Den er først lige begyndt, og den kommer vi til at se meget mere til. Den er især vellykket, når man holder sig, så at sige, til én verdensdel – altså, hvis man har valgt fx det Afrikanske look – ja så er det en god idé at nogenlunde holde sig til den stil.En ny gren på den etniske stamme er ’Nordisk Folklore’. Hvor den etniske stil, de sidste mange år, især har haft rødder i Fjernøsten og Afrika, kigger vi nu (endelig) nærmere på vore egne kulturskatte og kunsthåndværkstraditioner. Detaljer med kniplinger og korsstingsbroderier, gerne forstørrede ses bl.a. på tapeter, puder og tæpper, og fx er patchwork hottere end det har været i mange, mange år.

Stikord til stilen er bl.a.: malede skamler og småmøbler, tapeter med folkloristisk islæt, keramik, knapper. Med andre ord, er dette stilen der gør vores bedstemødres husflid, ære – så det er bare hjem og kigge i gemmerne, og være kreativ med skatkammeret på loftet.

Den glade, detaljerige stil er rigtig god til stuen, køkkenet og udestuen. Farvepaletten her, er variationer af de klassiske, nordiske Almuefarver (endnu en genoplivet kulturskat, i øvrigt) og gerne blandet med rigelige mængder af fx nordisk inspireret skindskind og råt træ, i form af lamper, træskulpturer, eller bare et flot bundt grene fra haven eller stranden.

En trend der til gengæld er hastigt på retur, er slidt og hvidt bølgen, MEN, fordelen ved det er, at man til gengæld har en masse møbler og tilbehør som i den grad kan genoplives med maling og tapet.

Og det er helt i tråd med en helt anden trend – genbrug, recycling og upcycling: bruge det du allerede har! Mal (og tapetser) møblerne, vær opfindsom og tænk kreativt. Flere og flere af de ting der kommer ud i butikkerne, er lavet af genanvendte materialer – og den trend har vi jo alle, en masse gode grunde til at kopiere’.

En ting der er meget vigtig at huske på, er at der med boligindretning, ikke er noget der er rigtigt eller forkert, og altså ikke må tages mere seriøst end at det skal være sjovt, føles rigtigt, og at din bolig skal gøre dig glad og tilpas og lade dig op til alt det andet i livet.

Tilbage til oversigten

ANNONCE

 

Kommentarer

Hyggelig læsning

20. jan 2012 KL 09:11 Af Rikke

Rigtig godt indlæg med masser af inspiration

 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 

Blog

boligtrend spring 2011

Stine Grubbe

Kommunikationstalent extraordinaire. Skribent, foredragsholder og konceptudvikler.


Stine arbejder med kommunikations- og konceptudvikling for forskellige virksomheder i detailbranchen.

Se mere om her: www.retailrebel.dk

ARKIV

tidligere indlæg

Tegn abonnement

BoligLiv Shop

Få nyhedsbrevet

TILMELD
 

Om magasinet

Læs også

Tags

Højdekalkulator

Så højt bliver dit barn!


Prøv ALT for damernes højdekalkulator og se hvor højt dit barn bliver.

Prøv kalkulatoren her.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

12 gode ideer til fastelavn

12 gode ideer til fastelavn

Skal du holde fastelavnsfest eller savner du bare inspiration til børnenes udklædning, så finder du på Hendes Verden opskriften på den sejeste pirat, en yndig alf eller den fineste bellis samt en masse gode ideer til hvordan I får den sjoveste fastelavnsfest.

Se de gode ideer til fastelavnsfesten her.

Smag 4 kvinders favoritbrød

Smag 4 kvinders favoritbrød

Så er det frem med røreskåle, mel og masser af kærlighed! Vi har fået fire kvinder til at give
os opskriften på deres bedste brød, og det er der kommet fire meget lækre og forskellige
brød ud af.

Se opskrifterne på 4 kvinders favoritbrød her

MEST LÆSTE

Mød BoligLiv på Facebook

ANNONCE

ANNONCE

SIDSTE NYT

 

ANNONCE

Nem ret: Chili con carne

Nem ret: Chili con carne

En klassisk fyldig chili con carne, som alle vil elske. Og så er den nem!

Se opskriften på nem chili con carne her

Regler for brændeovne i 2015

Regler for brændeovne i 2015

Reglerne for danske brændeovne bliver i 2015 strammet. Og flere stramninger følger, men det betyder ikke, at ilden skal slukkes i de danske brændeovne - tværtimod.

Se de strammere regler for brændeoven i 2015 her