bl-logo

gavekort_arial_hvid
 
BoligLiv > Blog > Kreative dage i London
Kreative dage i London

Kreative dage i London

Kreative dage i London

Kom med til nogle af Londons kreative hotspots...

05. mar - Af Stine Grubbe - Foto: stinerc.com

Et par veninder har gaflet nogle af de billige flybilletter der for nyligt har været i omløb. De ta'r afsted lige efter Påsken. Qua mine 5 år i London bliver jeg ofte spurgt af veninder, venner og bekendte, om 'mustsees' - denne gang var ingen undtagelse - og jeg tænkte at jeg ville dele mine top 5 kreative topspots i London med jer, også. Det er jo ikke utænkeligt at du også skal en smuttur derover - eller kender nogen der skal...

Vi starter med ankomsten og finder et hotel. Jeg finder altid et der ligger tæt på tuben til den lufthavn jeg skal flyve fra, af erfaring ved jeg at kufferten er rigtig tung når turen går hjem - så det gælder om at minimere skift med undergrundsbanen (tuben) i forhold til lufthavnen. 

Hvis I flyver til/fra Heathrow kan I finde en masse, også billige, hoteller og b&b's i nærheden af Gloucester Road stationen på Picadilly line og hvis I flyver fra Gatwick, finder I en masse (mest billige) små steder omkring Victoria station (Victoria Line). Begge steder er også nemme at komme til, hvis I skal tilbage til hotellet og læsse dagens foreløbige indkøb af, inden der shoppes videre...

Og nu ta'r vi på tur...

Vi starter i mit 'hood', området jeg boede i, i 3 år. Walthamstow, sidste stop på Victoria line (den lyseblå) - og første stop i Essex.

I Walthamstow, ligger en velbevaret hemmelighed. Nemlig William Morris' barndomshjem, som idag er et museum dedikeret Hr Morris og Art Noveau stilen. William Morris var et af de mest markante skikkelser indenfor Art Noveau bevægelsen - og et af de dygtiste kunsthåndværkere, England har haft. Hvis man, som jeg, har en forkærlighed for tapeter, tekstiler, håndarbejde og kunsthåndværk - så lover jeg en fantastisk oplevelse på William Morris Gallery! Hvis vejret er godt, er haven også et besøg værd! Tag en taxa fra stationen - der er nemlig et par kilometer - turen koster ca. 3 pund.

Og så skal vi på marked! I Walthamstow findes nemlig det skønneste, ægte multi-etniske, Londonske marked. Det er åbent det meste af ugen, men lørdag er klart den bedste dag, med flest boder, flest mennesker og mest liv. Ingen turister (bortset fra jer) - bare Londonere. Fantastisk! Markedet har ligget her siden 1885 og er Europas længste (ca. 1,5 km).

Dette er markedet, der (næsten alene) bærer skylden for mine 5 propfyldte skabe med stof, blonder, perler - og min enorme samling af neglelakker. Dette er nemlig markedet hvor du finder stof til ekstreeeemt billige penge - nede i bunden - både boder, men hold godt øje med butikkerne bag ved boderne, på begge sider. Her ligger stofbutikker hvor du kan gøre nogle fantastiske fund til 1-2 pund pr. meter. Hold også godt øje med boderne - der er nogle skønne nogle iblandt, hvor du finder især blonder og bånd, også meeeeget billigt - og blonder som du ikke finder i de danske stofbutikker.

Markedet er også et overflødighedshorn af billige restlagre fra de kendte high-street kæder, så du kan virkelig gøre en masse gode handler. Der er også et par boder med tasker og kufferter - og jeg kan bevidne at du ikke vil være den første, der køber en billig kæmpekuffert til at fragte fundene tilbage til hotellet ;-)

Der er både traditionelle små 'cafeer' hvor du kan købe bangers'n'mash og ål i gele (!), ægte engelske pub's, caribiske madsteder og et par cafeer i markedsområdet, så alt efter lyst, er der rig mulighed for forfriskninger undervejs på togtet.

Nok om Walthamstow - vi skal videre...

Nu til Shepherds Bush (Goldhawk Road tube station) - Her finder du også en håndfuld rigtig gode stofbutikker. Priserne er ikke så lave som på markedet - men du finder nogle virkelig lækre kvalitetsvarer både traditionelle - men især de udpræget Pakistanske og Afrikanske stofforretninger kan man gøre fantastiske fund i. Lige ved siden af ligger en lille Afrikansk Soulfood madbiks - den er god at tanke op i. Der er endda et lille marked langs banelinien - hvis man ikke har fået marked nok.

Mit absolutte favoritmuseum over dem alle (sorry, Morris) er Victoria & Albert i South Kensington. Museet er dedikeret til kunsthåndværk fra hele verden - og bør altid aflægges et besøg, når man er i London. Jeg fortaber mig altid i de smukke ting og når aldrig ret meget. Men jeg går altid superinspireret derfra. Tjek http://www.vam.ac.uk/ for særudstillinger - der åbner snart en om quilts som jeg ihvertfald gerne ville se.

Sidste kategori i min lille, kreative London top 5 er et mix af nogle af de butikker i London, som er allermest inspirerende at besøge... Vi starter i couture designer Matthew Williamsons lille boutique på 28 Bruton Street. Den er et lille eventyr at træde ind i. Siger ikke mere - bare vent og se...

Også Liberty of London (jeps, dem med Liberty stoffet) er et besøg værd - tag elevatoren helt op på øverste, og gå så ned igennem butikken, via den fantastiske trappehall.

Sidste besøg er hos Waterstones på Piccadilly. Europas største boghandel - og en stor, lækker afdeling med kunst- og kreative bøger. Øverst oppe, på 5. ligger der en café - hvis du er heldig, kan I kuppe et af bordene med en fantastisk udsigt over London.

Go' tur :-)


Tilbage til oversigten

ANNONCE

 

Kommentarer

Walthamstow

25. mar 2010 KL 02:22 Af Kenneth

Har selv boet i Walthamstow E17 (yes Boybandet East 17 kom fra Walthamstow) og kan da kun bakke op omkring Stines anbefalinger af området. Et super marked som Stine nævner. Markedet har af og til temadage, hvor blandt andet handlende fra Frankrig stiller boder op med de lækreste delikatesser, oste, spegepølser og søde sager. Hvis man er i Walthamstow er pubben The Nag's Head absolut et besøg værd - især Hoegaarden i deres gårdhave en sommerdag http://www.thenagsheade17.com/ - 5 min fra stationen. Eller slut aftenen af med en drinks og live DJ på Celcius, 166 Hoe Street.

Endnu mere kreativ inspiration :-)

09. mar 2010 KL 08:20 Af Birgitte Hendricks

Jeg ved godt, at der er halv laenge til oktober, men skulle du vaere i London 8.-10. October 2010 og er vild med haandarbejde saa er 'The Knitting and Stitching Show' Alexander Palace, et absolut must. Et 110% slaraffenland af inspiration, masser af udstillinger, demonstrationer, workshops med top undervisere og ikke mindst en kaempe hal med saelgere. Kan varmt anbefales! Jeg er bosiddende nord for London og skal helt sikkert afsted igen igen :-) Birgitte http://SewDanish.etsy.com

London

07. mar 2010 KL 07:06 Af Gitte J

Jeg skulle vidst have læst denne lille artikel inden vores London tur i uge 7, men jeg gemmer den og venter til næste gang.

 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 

Blog

Kreative dage i London

Stine Grubbe

Kommunikationstalent extraordinaire. Skribent, foredragsholder og konceptudvikler.


Stine arbejder med kommunikations- og konceptudvikling for forskellige virksomheder i detailbranchen.

Se mere om her: www.retailrebel.dk

ARKIV

tidligere indlæg

Tegn abonnement

BoligLiv Shop

Få nyhedsbrevet

TILMELD
 

Om magasinet

Læs også

Tags

Højdekalkulator

Så højt bliver dit barn!


Prøv ALT for damernes højdekalkulator og se hvor højt dit barn bliver.

Prøv kalkulatoren her.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

12 gode ideer til fastelavn

12 gode ideer til fastelavn

Skal du holde fastelavnsfest eller savner du bare inspiration til børnenes udklædning, så finder du på Hendes Verden opskriften på den sejeste pirat, en yndig alf eller den fineste bellis samt en masse gode ideer til hvordan I får den sjoveste fastelavnsfest.

Se de gode ideer til fastelavnsfesten her.

Smag 4 kvinders favoritbrød

Smag 4 kvinders favoritbrød

Så er det frem med røreskåle, mel og masser af kærlighed! Vi har fået fire kvinder til at give
os opskriften på deres bedste brød, og det er der kommet fire meget lækre og forskellige
brød ud af.

Se opskrifterne på 4 kvinders favoritbrød her

MEST LÆSTE

Mød BoligLiv på Facebook

ANNONCE

ANNONCE

SIDSTE NYT

 

ANNONCE

Nem ret: Chili con carne

Nem ret: Chili con carne

En klassisk fyldig chili con carne, som alle vil elske. Og så er den nem!

Se opskriften på nem chili con carne her

Regler for brændeovne i 2015

Regler for brændeovne i 2015

Reglerne for danske brændeovne bliver i 2015 strammet. Og flere stramninger følger, men det betyder ikke, at ilden skal slukkes i de danske brændeovne - tværtimod.

Se de strammere regler for brændeoven i 2015 her