bl-logo

gavekort_arial_hvid
 
BoligLiv > Blog > Døv, men kreativ helt ud i fingerspidserne!
Døv, men kreativ helt ud i fingerspidserne!

Døv, men kreativ helt ud i fingerspidserne!

Designeren Lena Haulrig er født døv, og kommunikation og et normalt arbejdsliv har været store udfordringer i hendes liv. Alligevel holder det hende ikke tilbage fra at forfølge drømmen om at være selvstændig designer med egen systue og butik. Tværtimod.

06. mar - Af Mette Helena Rasmussen

Lenas farverige univers
 
Lena Haulrig står bag Haulrig Design; et farverigt univers til børn og barnlige sjæle i form af puder, brocher og nøgleringe. Uglerne går igen på alle hendes produkter, men på de flotte fløjlspuder finder man også paddehatte og peacetegn. Lena Haulrig er døv, men hun er kreativ helt ud til fingerspidserne, og en evig drøm om at designe hendes egne ting blev starten på Haulrig Design. Lena Haulrigs mod, entusiasme og smittende humør er en stor inspiration - også selvom det til tider kan knibe med vores kommunikation.

Jeg har interviewet Lena om hendes oplevelser som nystartet selvstændig og viser her billeder af hendes smukke design.


Skønne Uglepuder Billedet er lånt hos Mettiske Strøtanker
Haulrig Design Fløjlspuder med padehatte. 399 kr. pr. stk. Fås i 10 forskellige farver. Køb dem hos Retrovilla.dk
Hvordan startede din drøm?
- Jeg har altid elsket at strikke, hækle og sy og fundet stor glæde, når min kreativtitet resulterede i smukke ting. For et år siden syede jeg en pude med en ugle på, og en af min brors venner opfordrede mig til at vise den til et par butikker. Jeg syede seks puder i forskellige farver og gik ud til butikkerne med et stykke papir og en blyant, så vi kunne skrive sammen. Modtagelsen og efterspørgslen var overvældende!
Jeg startede ud med en kommissionsaftale, og da puderne hurtigt blev en succes, besluttede jeg mig for at starte en engrosvirksomhed i oktober 2010.Haulrig Design pude. 399 kr. Køb Haulrig Design hos Retrovilla.dkHaulrig Design broche Håndlavet i filt 99 kr. Find dem hos Retrovilla.dkHaulrig Design Nøglesnorer 139 kr. pr. stk. Billedet er lånt hos Mettiske Strøtanker

Hvilke tiltag har du gjort for at få din virksomhed til at vokse?
- Jeg har ansat en sælger, der skal vise mine ting i resten af Danmark samt Norge og Sverige, og jeg har åbnet en lille, hyggelig butik på Østerbro, så jeg også kan sælge andre ting end mine egne. Jeg er også ved at få lavet både hjemmeside og webshop.


Hvad er den bedste oplevelse, du har haft med Haulrig Design?
- Det er al den positive feedback, jeg får fra kunderne. Da min allerførste kunde sendte en mail og spurgte mig, om jeg ville fortælle noget mere om puderne, blev jeg så glad, fordi det tydede på en oprigtig interesse for produktet og ikke mindst personen bag designet. I dag kan du købe Haulrig Design hos bl.a. Retro Villa, Normann, Donde C og i min egen butik på Østerbro, og der er flere og flere bloggere, der får øjnene op for mig.Haulrig Design Nøglesnor håndlavet i filt. Pris 139 kr. Køb dem herHaulrig Design mini broche pris 49 kr. pr. stk. Køb dem her


Hvad er dit råd til andre, som drømmer om at gå efter det, de brænder for?
- Kast dig ud i det! Det vigtigste er at tro på det og virkelig brænde for det. Man skal være forberedt på et hårdt slid med sit arbejde i tankerne døgnet rundt. Det var en vilje af stål og drømmen om at designe mine egne ting, der fik mig igennem den svære start som iværksætter. Jeg havde ingen startkapital andet end lidt opsparing til de første par måneder. Så det måtte briste eller bære.
Og at jeg er døv, er bestemt ingen hindring for at være selvstændig designer! Der går strygende med papir, kuglepen og fagter frem og tilbage.

Hvad drømmer du om nu?
- Jeg håber selvfølgelig, at jeg kan leve af det, og at endnu flere butikker vil at sælge mine ting. Og så har jeg en stor drøm om at rejse til Uganda i Afrika for at besøge en døveskole og måske starte et Fair Trade samarbejde med dem.
 
Hvis jeg kender Lena ret, skal hun nok komme til Afrika! Følg Haulrig Design på Facebook eller besøg hendes butik på Rosenvængets Alle 23, 2100 København Ø.


Tusind tak til Lena Haulrig.Besøg Lenas egen butik Haulrig Design Lenas butik og systue ligger i Rosenvængets Alle 23, kld. på Østerbro i København. Billedet her er lånt fra Bloggen Tusindfryd, som også har lavet et dejligt indlæg om Haulrig.Butik Haulrig Design Lenas butik ligger i Rosenvængets Alle 23, kld. på Østerbro i København. Billedet er lånt fra Bloggen Tusindfryd.Butik Haulrig Design Lenas butik i Rosenvængets Alle 23, kld. Billedet er lånt fra Bloggen Tusindfryd.


Seje kvinder, der tør gå efter drømmen
Kender du også en sej, kreativ og inspirerende kvinde, som jeg skal introducere her på bloggen, så skriv en kommentar til mig. Tak. Jeg hører meget gerne fra jer.
Tilbage til oversigten

ANNONCE

 

Kommentarer

Kreativitet

05. maj 2011 KL 02:10 Af Kreativhobby

Flotte puder! Giver stort inspiration til selv at gå igang. Og for andre med samme lyst,til udfoldelse af kreative ideer, prøv kigge her www.kreativhobby.dk

Annonce

09. mar 2011 KL 11:39 Af Anne

man skulle tro dette indlæg var en annonce for RetroVilla

 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 

Blog

haulrig

Mette Helena Rasmussen
Et kreativt multitalent, der blogger om kunst, kreativitet, kærligheden til boligindretning og meget mere...

Mette Helena Rasmussen er billedkunstner, kunstakademistuderende, boligstylist og indehaver af indretningsvirksomheden Retro Villa – og snart kan du også opleve hende som indretningsekspert i TV3's nye boligindretningsserie Velkommen Hjem.

ARKIV

tidligere indlæg

Tegn abonnement

BoligLiv Shop

Få nyhedsbrevet

TILMELD
 

Om magasinet

Læs også

Tags

Højdekalkulator

Så højt bliver dit barn!


Prøv ALT for damernes højdekalkulator og se hvor højt dit barn bliver.

Prøv kalkulatoren her.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

Bazar

12 gode ideer til fastelavn

12 gode ideer til fastelavn

Skal du holde fastelavnsfest eller savner du bare inspiration til børnenes udklædning, så finder du på Hendes Verden opskriften på den sejeste pirat, en yndig alf eller den fineste bellis samt en masse gode ideer til hvordan I får den sjoveste fastelavnsfest.

Se de gode ideer til fastelavnsfesten her.

Smag 4 kvinders favoritbrød

Smag 4 kvinders favoritbrød

Så er det frem med røreskåle, mel og masser af kærlighed! Vi har fået fire kvinder til at give
os opskriften på deres bedste brød, og det er der kommet fire meget lækre og forskellige
brød ud af.

Se opskrifterne på 4 kvinders favoritbrød her

MEST LÆSTE

Mød BoligLiv på Facebook

ANNONCE

ANNONCE

SIDSTE NYT

 

ANNONCE

Nem ret: Chili con carne

Nem ret: Chili con carne

En klassisk fyldig chili con carne, som alle vil elske. Og så er den nem!

Se opskriften på nem chili con carne her

Regler for brændeovne i 2015

Regler for brændeovne i 2015

Reglerne for danske brændeovne bliver i 2015 strammet. Og flere stramninger følger, men det betyder ikke, at ilden skal slukkes i de danske brændeovne - tværtimod.

Se de strammere regler for brændeoven i 2015 her