bl-logo

gavekort_arial_hvid
 
BoligLiv > Blog > Når en rulle tapet bliver til tusinder...
Når en rulle tapet bliver til tusinder...

Når en rulle tapet bliver til tusinder...

Mette Helena Rasmussen skulle egentlig bare købe en enkelt rulle retro tapet med hjem som souvenir fra sin weekendtur til England, men det udviklede sig ikke helt som forventet...

04. nov - Af Mette Helena Rasmussen - Foto: Tia Borgsmidt

Jeg bliver ofte spurgt, hvor jeg dog har alt det retro tapet fra? Her kommer historien bag...
Når en rulle tapet bliver til tusinder…

På mine ferier har jeg for vane at shoppe en rulle retro tapet med hjem som souvenir, hvis jeg er så heldig finde noget smukt. Da jeg i 2009 skulle til England med en ven, havde jeg hjemmefra googlet retro tapeter og opdaget en lille butik langt uden for London med 30 forskellige tapeter på hjemmesiden, og jeg faldt for et fantastisk lilla tapet. Jeg brugte en halv dag på at rejse derud i tog (hvad gør man ikke for smukt tapet?), og midt i et indisk kvarter lå en håbløs isenkræmmer, der solgte grimme toiletter, støvsugere – og et lilla vintage tapet, jeg måtte eje…

Et skatkammer af retro tapeter
“Hej. Jeg vil gerne se på det lilla tapet.” Sagde jeg. “Jamen, vil du ikke lige bladre udvalget igennem og se dem alle?” Spurgte ekspedienten, og så smækkede han 7 kæmpe store tunge tapetbøger op på disken med tusindvis af vintage tapeter. “Har I virkelig alt det her?” Og ja, det havde de. I kælderen under butikken var der et skatkammer fyldt med gamle originale retro tapeter i de smukkeste farver og fedeste mønstre - i super stand.

Jeg kastede mig over bøgerne og endte med at købe 60 ruller den dag, som jeg fik sendt hjem til Danmark.
Men jeg kunne ikke glemme alle tapeterne i kælderen, selvom jeg gik derhjemme og rørte ved mine 60 ruller tapet og ejede mere tapet, end jeg nogensinde kunne få brugt i min 50m2 lejlighed. “Alt det tapet kan da ikke bare ligge i den kælder, uden at nogen får glæde af det,”, tænkte jeg. Og så tog jeg en vild beslutning. Jeg må redde det!Butik Retro Villa - Skandinaviens Største udvalg af retro tapet
Jeg rejste tilbage til England og købte resten. Tusindvis af ruller tapet. Isenkræmmeren var lidt i chok. Det var ikke lykkedes ham at sælge det i 40-50 år, og de forstod ikke, hvad jeg ville med alt det gamle tapet. Og lidt chokeret og nervøs var jeg da også selv, men det føltes så rigtigt at have reddet det. Til Danmark kom det, jeg solgte det på Retrovilla.dk, og nu har jeg åbnet Butik Retro Villa midt i København - med Skandinaviens største udvalg af originale retro tapeter, hvor du kan vælge mellem mere end 500 forskellige retro tapeter til personlige farverige indretninger og dine kreative projekter. Og lige netop nu sidder jeg og bøvler med at lægge tapeterne ind på min nye meget fancy webshop, som jeg glæder mig til at vise dig snarest.


Butik Retro VillaRund unika pude i miks af Liberty og vintage stof kr. 450,00I Butik Retro Villa kan du også købe børnetøj fra Bang Bang Copenhagen, Småfolk og ikke mindst Strawberry Flavor.
Traveling Mama
Pssst! Kender du den amerikanske blog Traveling Mama, der fortæller amerikanerne om københavnske butikker? Og som er super inspirerende læsning - også for os, der allerede bor i København. http://travelingmama.net

Traveling Mama har også været forbi Butik Retro Villa, og du kan læse indlægget her: http://travelingmama.net/?p=6539Butik Retro Villa, Badstuestræde 17, 1209 København K. Tlf: 3315 4058

Tilbage til oversigten

ANNONCE

 

Kommentarer

Elsker tapet

26. nov 2013 KL 02:41 Af Eva Sørensen

Jeg synes at det var vildt modigt gjort, men må sige at resultatet er blevet godt. Jeg har selv været forbi butikken en gang, og var imponeret over de maage retro tapeter, som efeter min mening giver et helt særligt udtryk:) Kh Eva - http://tapetguiden.dk/

Småfolk

20. jun 2013 KL 09:01 Af Mette vangsøe

Er helt vildled det gule tøj med blomster fra småfolk, har du Body eller heldragt tilbage i de små str? Mvh mette

Fint tiltag

05. nov 2010 KL 02:16 Af Lilian Andersen

Nu er jeg ikke slv så vild med retro tapeter eller i det hele taget for meget mønstrede og blomstrede ting, men en enkelt væg i et rum eller en kommode med det på kan være flot. Synes det er fint Mette Helena turde satse på at "redde" det fine tapet.

 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 

Blog

Ny Når en rulle tapet bliver til tusinder...

Mette Helena Rasmussen
Et kreativt multitalent, der blogger om kunst, kreativitet, kærligheden til boligindretning og meget mere...

Mette Helena Rasmussen er billedkunstner, kunstakademistuderende, boligstylist og indehaver af indretningsvirksomheden Retro Villa – og snart kan du også opleve hende som indretningsekspert i TV3's nye boligindretningsserie Velkommen Hjem.

ARKIV

tidligere indlæg

Tegn abonnement

BoligLiv Shop

Få nyhedsbrevet

TILMELD
 

Om magasinet

Læs også

Tags

Højdekalkulator

Så højt bliver dit barn!


Prøv ALT for damernes højdekalkulator og se hvor højt dit barn bliver.

Prøv kalkulatoren her.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

Bazar

12 gode ideer til fastelavn

12 gode ideer til fastelavn

Skal du holde fastelavnsfest eller savner du bare inspiration til børnenes udklædning, så finder du på Hendes Verden opskriften på den sejeste pirat, en yndig alf eller den fineste bellis samt en masse gode ideer til hvordan I får den sjoveste fastelavnsfest.

Se de gode ideer til fastelavnsfesten her.

Smag 4 kvinders favoritbrød

Smag 4 kvinders favoritbrød

Så er det frem med røreskåle, mel og masser af kærlighed! Vi har fået fire kvinder til at give
os opskriften på deres bedste brød, og det er der kommet fire meget lækre og forskellige
brød ud af.

Se opskrifterne på 4 kvinders favoritbrød her

MEST LÆSTE

Mød BoligLiv på Facebook

ANNONCE

ANNONCE

SIDSTE NYT

 

ANNONCE

Nem ret: Chili con carne

Nem ret: Chili con carne

En klassisk fyldig chili con carne, som alle vil elske. Og så er den nem!

Se opskriften på nem chili con carne her

Regler for brændeovne i 2015

Regler for brændeovne i 2015

Reglerne for danske brændeovne bliver i 2015 strammet. Og flere stramninger følger, men det betyder ikke, at ilden skal slukkes i de danske brændeovne - tværtimod.

Se de strammere regler for brændeoven i 2015 her