bl-logo

gavekort_arial_hvid
 
BoligLiv > Indretning > Boligreportage: Isblå funktionalitet
Boligreportage: Isblå funktionalitet

 

Boligreportage: Isblå funktionalitet

Et isblåt hav flyder gennem rummene i en families lejlighed på Vesterbro i København. ‘Havet’ er et epoxygulv, der blev lagt for at fjerne sporene, fra da boligen bestod af to mindre lejligheder. Med gulvet mødes moderne funktionalitet og klassisk byggetradition i en harmonisk helhed.

20. jan - Af Petrusjka Jeiner - Foto: Hans Søndergaard

Hvem: Redaktionssekretær Yvonne Ruberg, Jan Krog Henningsen, projektudvikler i et boligselskab, og deres to børn, Albert og Vega. 

Hvad: Andelslejlighed på 150 kvadratmeter. 

Hvor: Vesterbro i København.

I 2006 blev to lejligheder på samme sal i ejendommen i Absalonsgade på Vesterbro ledige og gjorde det muligt for Yvonne Ruberg og Jan Krog Henningsen at få masser af plads. Lejlighederne var blevet byfornyet sidst i 90’erne, så de originale plankegulve og høje paneler var bevaret. Men omfattende forandringer måtte til for at forvandle de to boliger til en. Fra der blev slået hul i væggen mellem de to lejligheder, til det første aftensmåltid blev tilberedt i det nye køkken, gik der fire hektiske måneder med ombygning. Ambitionen med sammenlægningen var, at resultatet for alt i verden ikke måtte bære præg af sammenlægningen. De to separate lejligheder skulle smelte helt sammen, så en stor del af arbejdet bestod i at udligne niveauforskelle mellem lejlighedernes gulve, lofter og vægge. Rene linjer var kodeordet.

 

Selv i superminimalistiske hjem må der være plads til Anders And-blade og legoklodser. Enkle hylder sørger for ro og orden på Alberts værelse.

 

► SE OGSÅ:  Lys ateliervilla: Hjemme hos Mis med de blå øjne

 

Fra ølbrik til blåt hav

Som det som regel er med sammenlægninger, var der to af alting: to køkkener, to badeværelser og to entreer. For at binde dobbeltlejligheden visuelt sammen foreslog en af parrets gode venner, som er håndværker, at Jan og Yvonne lagde et epoxygulv, der skulle brede sig fra det nye køkken over entreen i midten og ud i kontoret i den anden lejlighed. – Vores ven viste os et udvalg af farveprøver på størrelse med ølbrikker. Vi valgte ‘bassinblå’ og blev så sendt på en uges ferie til Bornholm, for det tager en uge for gulvet at hærde op. Da vi kom hjem og låste døren op til vores nye hjem og blev mødt af synet af det blå gulv, satte vi os på hovedtrappen og tænkte: Wauww! Det var overvældende at se den lille blå brik forvandlet til et helt hav. Jeg tror, vi begge følte 98 procent: Yes! og 2 procent: Hvad i hede hulen har vi lavet? Men det var skønt, fortæller Jan.    

 

Familien har bygget en enkel og funktionel kontorplads med ryggen mod entreen og fri udsigt over Skydebanehaven.

Rolige flader

Jan og Yvonne valgte at holde lofter, vægge og træværk i ren hvid for roens skyld. Af samme grund ville de have så få forstyrrende elementer i øjenhøjde i køkkenet som muligt.– Derfor valgte vi at bygge et fadebur, der kan rumme alle de mange ting, som god madlavning kræver, siger Jan, der ofte står ved kødgryderne. – Vi var enige om det meste under ombygningen og gik ind i processen med hud og hår, tilføjer Yvonne og fortsætter: – Vi blev vist begge ramt af en momentan sindssyge, hvor vi ikke tænkte på andet end indretning. Jeg kan huske, at vi fik passet vores søn, Albert, mens vi var til en fest, og hen under aftenen tog jeg mig selv i tænke: Hvad laver vi her, lad os komme hjem og lave lejlighed!

 

Lejligheden har smukke gamle træpaneler fra gulv til loft på de vægge, der vender ud til gården og gaden. I stuen er de gamle trægulve bevaret og giver en varm og rar kontrast til ‘det blå hav’ i køkken, kontor og entre. Stilen hos familien er minimalistisk med rene linjer, men der må gerne komme et kunstværk op på væggen. “Men vi venter stadig på at finde det perfekte sofastykke,” forklarer Jan den bare væg.   


► SE OGSÅ:  Rækkehus i London: Kontrasternes paradis


Der blev skåret hul i væggen ind til det nedlagte badeværelse, så køleskabet kunne bygges ind i væggen. Køkkenet er skræddersyet af firkantede 40 x 40 mm børstede  rustfri stålrør. Skuffer  og skabe er fra Ikea. Bordpladen er støbt i  beton.

Den ene hoveddør blev blændet, og 1.th. og 1.tv. blev forvandlet til en helhed ved hjælp af det blå gulv. Entreen virker let og luftig og fungerer både som velkomstcenter, fordelingsgang og kontor, som dog ikke er synligt her på billedet.

Der hører to altaner til den sammenlagte lejlig-hed, og den ene er der adgang til fra det enkle sove-værelse. Lampen fås hos Designdelicatessen.

► SE OGSÅ:  Nybygget villa: Lyst & lunt træhus

For at skabe harmoni i proportionerne er skydedøren til badeværelset større end nødvendigt. Den måler det halve af væggens bredde og er malet sort med tavlelak som kontrast til alt det hvide og blå. Badeværelset, der lå på køkkensiden, blev nedlagt og er omdannet til et gammeldags fadebur med en identisk skydedør.

 

EPOXY

Før i tiden var epoxy noget giftigt stads, hvor det tog lang tid, før de farlige stoffer var dampet af, og derfor blev materialet mest anvendt til industrikøkkener, værksteder og store haller. I dag er det blevet muligt at lægge epoxygulve i private hjem, da en langt mindre farlig udgave er kommet på markedet. Medmindre du er bedste ven med en håndværker, så er det en god ide at vælge en professionel løsning. Søg f.eks. på nettet! 


Tilbage til oversigten

ANNONCE

 
 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 
Smuk højloftet lejlighed: Europa i København

Smuk højloftet lejlighed: Europa i København

29. jan | INDRETNING | En hollandsk familie med forkærlighed for fransk vintage flyttede til København for at opfylde drømmen om et liv i byen, tæt på naturen. Nu bor de i en smuk højloftet lejlighed, hvor der er plads til både børn og kreative udfoldelser.

Kom med indenfor hos en hollandsk familie med forkærlighed for fransk vintage
 
Funktionel bolig: Stilrent og skræddersyet

Funktionel bolig: Stilrent og skræddersyet

28. jan | INDRETNING | Dansk design kombineret med japanske og norske ting giver Tonje og Christians stramt indrettede lejlighed liv og lækkerhed. De elsker orden, så boligen er fyldt med funktionelle løsninger.

Funktionel bolig: Stilrent og skræddersyet (1 kommentarer)
 
Hverdag i vilde kulører

Hverdag i vilde kulører

26. jan | INDRETNING | “Mest af alt holder jeg af hverdagen”, står der på en stol i køkkenet hos Connie Sørensen, indehaver af Butik K9 i Valby. Se her, hvordan Connie har sat farvestrålende rammer om  familiens hverdag i villalejligheden ved hjælp af gamle loppefund tilsat sjove, elegante møbler i klar plastic.

Kom indenfor i Connie Sørensen's farverige villalejlighed
 
Rikkes lyse løsninger

Rikkes lyse løsninger

25. jan | INDRETNING | Selv på gråvejrsdage virker det, som om solen skinner indenfor hos Rikke Lind Breum og hendes familie. Kig med og se, hvordan de blanke hvide gulve reflekterer lyset, mens puder, tæpper og detaljer i nøje udvalgte nuancer stråler i alt det hvide.

Kom med indenfor
 
Værelser med udsigt

Værelser med udsigt

24. jan | INDRETNING | I en smuk gammel lejlighed med udsigt over Søerne i København har Trine og René indrettet sig med helt rene linjer, så deres kunst, retrofund og gamle skilte rigtig kan komme til deres ret.

Kom med indenfor hos Trine og René
 
Villa på vandet - Himmel og hav er rammen om en moderne husbåd

Villa på vandet - Himmel og hav er rammen om en moderne husbåd

21. jan | INDRETNING | Himmel og hav er rammen om en moderne husbåd, hvor en lille familie på to har indrettet sig med en blanding af grafiske detaljer og genbrugte designklassikere. Nyd den lyse, personlige bolig med de skønne kontraster.

Kom med ombord på den lyse og personlige husbåd
 
Boligreportage: Isblå funktionalitet

Boligreportage: Isblå funktionalitet

20. jan | INDRETNING | Et isblåt hav flyder gennem rummene i en families lejlighed på Vesterbro i København. ‘Havet’ er et epoxygulv, der blev lagt for at fjerne sporene, fra da boligen bestod af to mindre lejligheder. Med gulvet mødes moderne funktionalitet og klassisk byggetradition i en harmonisk helhed.

Kom med indenfor hos Yvonne Ruberg
 
Enkel familiebolig: Rene linjer i bondegården

Enkel familiebolig: Rene linjer i bondegården

19. jan | INDRETNING | Rå betongulve, rustikke murstensvægge, moderne design og en uovertruffen udsigt over de åbne marker og havet. Smykkedesigner Marie von Lotzbeck og hendes mand har forvandlet en gammel ruin på landet til en enkel moderne familiebolig.

Se den enkle familiebolig: Rene linjer i bondegården
 
Skønne kontraster i den gamle skole

Skønne kontraster i den gamle skole

18. jan | INDRETNING | Med loppefund, arvestykker, humor og orientalske detaljer har Louise Scheele Elling og hendes familie udfordret den typiske svenske Carl Larsson-landstil på en gammel, nedlagt skole i det sydsvenske.

Se de skønne kontraster i den gamle skole her
 
Funktionel lejlighed: Iderig oase i byen

Funktionel lejlighed: Iderig oase i byen

17. jan | INDRETNING | I et tidligere skolehjem på Nørrebro ligger Anette og Christians smukke og funktionelle atelierlejlighed, som de har indrettet med blide farver og spændende ideer.

Se den funktionelle lejlighed på Nørrebro her
 

Tegn abonnement

BoligLiv Shop

Få nyhedsbrevet

TILMELD
 

Om magasinet

Læs også

Tags

Højdekalkulator

Så højt bliver dit barn!


Prøv ALT for damernes højdekalkulator og se hvor højt dit barn bliver.

Prøv kalkulatoren her.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

12 gode ideer til fastelavn

12 gode ideer til fastelavn

Skal du holde fastelavnsfest eller savner du bare inspiration til børnenes udklædning, så finder du på Hendes Verden opskriften på den sejeste pirat, en yndig alf eller den fineste bellis samt en masse gode ideer til hvordan I får den sjoveste fastelavnsfest.

Se de gode ideer til fastelavnsfesten her.

Smag 4 kvinders favoritbrød

Smag 4 kvinders favoritbrød

Så er det frem med røreskåle, mel og masser af kærlighed! Vi har fået fire kvinder til at give
os opskriften på deres bedste brød, og det er der kommet fire meget lækre og forskellige
brød ud af.

Se opskrifterne på 4 kvinders favoritbrød her

MEST LÆSTE

Mød BoligLiv på Facebook

ANNONCE

ANNONCE

SIDSTE NYT

 

ANNONCE

Nem ret: Chili con carne

Nem ret: Chili con carne

En klassisk fyldig chili con carne, som alle vil elske. Og så er den nem!

Se opskriften på nem chili con carne her

Regler for brændeovne i 2015

Regler for brændeovne i 2015

Reglerne for danske brændeovne bliver i 2015 strammet. Og flere stramninger følger, men det betyder ikke, at ilden skal slukkes i de danske brændeovne - tværtimod.

Se de strammere regler for brændeoven i 2015 her