bl-logo

gavekort_arial_hvid
 
BoligLiv > Indretning > Villa på vandet - Himmel og hav er rammen om en moderne husbåd
Villa på vandet - Himmel og hav er rammen om en moderne husbåd

 

Villa på vandet - Himmel og hav er rammen om en moderne husbåd

Himmel og hav er rammen om en moderne husbåd, hvor en lille familie på to har indrettet sig med en blanding af grafiske detaljer og genbrugte designklassikere. Nyd den lyse, personlige bolig med de skønne kontraster.

21. janAt være helt tæt på vandet i al slags vejr er hverdag for den lille familie bestående af en voksen og et barn, for de bor og lever på vandet i husbåden på cirka 90 kvadratmeter fordelt på to etager. Her er plads til både børneudfoldelser og hjemmekontor. Det er noget helt særligt at bo i et hjem med en udsigt, der hele tiden forandrer sig. Ude og inde flyder sammen gennem de mange glasdøre, vinduer og ovenlys, der lader det helt særlige lys, der findes på vandet, flyde ind i alle husbådens rum. Overalt spiller vandspejlet sit fine lysspil på væggene og minder en om, hvor man befinder sig.

Moderne rammer om brugte møbler
Indretningen inspireret af kontrasten mellem nyt og gammelt – den moderne husbåd med det buede halvtag og de skarpe detaljer indenfor er med til at fremhæve de brugte møblers patina. Ærligheden og glæden ved det slidte og brugte strømmer en i møde og virker indbydende og afslappende. Og overalt er der sjove og dekorative indfald at gå på opdagelse i. Husbådens ejer har samtidig fået en lille snert af noget tidløst klassisk ind via tekstiler og ternet tapet.

► SE OGSÅ: Rene linjer i 60'er villaen

I opholdsrummet dominerer en kæmpestor firepersoners  lædersofa rummet med en spraglet omgang puder, mens franske filmplakater sætter en hyggelig biografstemning. Plakaterne  fås hos Posterland.dk. Skamlen er købt som genbrug.

Livet leves udenfor
I stueetagen er der indgang og to sammenhængende opholdsrum, det ene med køkken. Og på 1. sal ligger der to soveværelser, hvoraf det største har direkte udgang til en altan med udsigt til livet på vandet. Husets kerne er de rummelige opholdsrum i stueetagen, men som regel leves livet på dækket udenfor, hvor en badebro i stævnen lokker til badning året rundt! Måltider i frisk luft med vid udsigt over havnen nydes i sommerhalvåret. Og der er plads til cykelture for junior – heldigvis er der en solid ræling som bolværk mod vandet. Overalt fornemmer man den bløde vuggen fra vandet. Da ejeren af husbåden fik tilbudt at købe husbåden, slog hun hovedsageligt til, fordi prisen var god. Men familien har ikke fortrudt et øjeblik – det er skønt at bo på vandet året rundt!

I opholdsrummet dominerer en kæmpestor firepersoners  lædersofa rummet med en spraglet omgang puder, mens franske filmplakater sætter en hyggelig biografstemning. Plakaterne  fås hos Posterland.dk. Skamlen er købt som genbrug.

Primula i skønne forårsfarver, plukket ude på dækket, lyser op på spisebordet.

Et kig fra stuen til spiseafdelingen. De to etager er forbundet med en fritstående, snoet trappe. Den virker som en skulptur i gangen mellem husbådens to opholdsrum. Det grafiske tapet med tal og ugler er fra Fiona-walldesign.com. Hinkeruden er en sticker fra Stickersdeluxe.dk.

Husbåden i havn. Det karakteristiske buede halvtag er beklædt med zinkplader.

Det charmerende køkken er bygget lidt tilfældigt op af for-skellige dele, her er det vinkasser på væggen i stedet for overskabe, en hyggelig og rustik løsning på opbevaring af glas og andre forholdsvis lette ting, der skal bo i køkkenet.IDE
Skru brugte vinkasser fast i væggen som anderledes op-bevaring i køkkenet – eller badeværelset, eller brygger-set eller børneværelset … mulighederne er mange!

Når bådens gyngen ikke er nok for familien, så er der altid den skønne gyngestol at sætte sig i. Gyngestolen Stingray fås bl.a. hos Casanova Møbler. Forårsblomster og kulørte lyseholdere i vinduet sætter farve til de neutrale toner i dette hjørne af stuen. Bakkebordet af Hans Bølling er genbrug.

En lille samling vilde dyr holder vagt oven på det gamle arkivskab. Lignende sølvtapet med 3d effekt fra Eijffinger fås hos f.eks. Maler-maling.dk.

Prismerne i den fine krystallyse-krone reflekterer lyset i vandet og den blå himmel.

Tænk at vågne op her med forårssolens stråler i ansigtet! Bådens buede loft giver en hyggelig hulefornemmelse, og på altanen uden for døren sørger et figentræ for lidt grøn havestemning. Puderne på sengen er fra Hay. En lille barnestol i træ fungerer som natbord. Soveværelset får en snert af noget bedaget hotelagtigt med det ternede tapet. Tapetforum.dk fører lignende klassiske ternede tapeter.

TIP
Skab hulefornemmelse i soveværelset ved at tapetsere væggen bag sengen med et forholdsvis mørkt tapet. Men pas på for skarpe kontraster i mønster og farver, og hold resten af væggene hvide!

I soveværelset er der også blevet plads til en lille hjemmearbejdsplads. Det ternede tema går igen her: den gamle Kevi kontorstol har fået skotske tern på ryggen.

Pladsen under det buede loft i soveværelset bliver udnyttet godt med en ekstra madras på gulvet. Sengetæppe og de fleste af puderne er fra Hay, resten er i privateje.► SE OGSÅ: Sarahs lille hvide drømmehus

► SE OGSÅ: Mikrohjem med klassikere

► SE OGSÅ: Drømmen om et badehotel
Tilbage til oversigten

ANNONCE

 
 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 
Bolig med skæve detaljer og sprudlende farver

Bolig med skæve detaljer og sprudlende farver

01. feb | INDRETNING | Kunstner og illustrator Lisa Grues værker er fyldt med farver, men med masser af råhed og kant. Det samme kan man sige om hendes og familiens hjem, der er indrettet helt personligt med sans for de skæve detaljer.

Bolig med skæve detaljer og sprudlende farver
 
Nordisk vintage i byhuset

Nordisk vintage i byhuset

31. jan | INDRETNING | Lyse hvide omgivelser løfter samlingerne af teaktræsmøbler og retrofund op fra det tunge til det yndefulde hjemme hos det norsk-franske par Siv Tone Kverneland og Jonathan Miltat.

Nordisk vintage i byhuset
 
Smuk højloftet lejlighed: Europa i København

Smuk højloftet lejlighed: Europa i København

29. jan | INDRETNING | En hollandsk familie med forkærlighed for fransk vintage flyttede til København for at opfylde drømmen om et liv i byen, tæt på naturen. Nu bor de i en smuk højloftet lejlighed, hvor der er plads til både børn og kreative udfoldelser.

Kom med indenfor hos en hollandsk familie med forkærlighed for fransk vintage (1 kommentarer)
 
Funktionel bolig: Stilrent og skræddersyet

Funktionel bolig: Stilrent og skræddersyet

28. jan | INDRETNING | Dansk design kombineret med japanske og norske ting giver Tonje og Christians stramt indrettede lejlighed liv og lækkerhed. De elsker orden, så boligen er fyldt med funktionelle løsninger.

Funktionel bolig: Stilrent og skræddersyet (1 kommentarer)
 
Hverdag i vilde kulører

Hverdag i vilde kulører

26. jan | INDRETNING | “Mest af alt holder jeg af hverdagen”, står der på en stol i køkkenet hos Connie Sørensen, indehaver af Butik K9 i Valby. Se her, hvordan Connie har sat farvestrålende rammer om  familiens hverdag i villalejligheden ved hjælp af gamle loppefund tilsat sjove, elegante møbler i klar plastic.

Kom indenfor i Connie Sørensen's farverige villalejlighed
 
Rikkes lyse løsninger

Rikkes lyse løsninger

25. jan | INDRETNING | Selv på gråvejrsdage virker det, som om solen skinner indenfor hos Rikke Lind Breum og hendes familie. Kig med og se, hvordan de blanke hvide gulve reflekterer lyset, mens puder, tæpper og detaljer i nøje udvalgte nuancer stråler i alt det hvide.

Kom med indenfor
 
Værelser med udsigt

Værelser med udsigt

24. jan | INDRETNING | I en smuk gammel lejlighed med udsigt over Søerne i København har Trine og René indrettet sig med helt rene linjer, så deres kunst, retrofund og gamle skilte rigtig kan komme til deres ret.

Kom med indenfor hos Trine og René
 
Villa på vandet - Himmel og hav er rammen om en moderne husbåd

Villa på vandet - Himmel og hav er rammen om en moderne husbåd

21. jan | INDRETNING | Himmel og hav er rammen om en moderne husbåd, hvor en lille familie på to har indrettet sig med en blanding af grafiske detaljer og genbrugte designklassikere. Nyd den lyse, personlige bolig med de skønne kontraster.

Kom med ombord på den lyse og personlige husbåd
 
Boligreportage: Isblå funktionalitet

Boligreportage: Isblå funktionalitet

20. jan | INDRETNING | Et isblåt hav flyder gennem rummene i en families lejlighed på Vesterbro i København. ‘Havet’ er et epoxygulv, der blev lagt for at fjerne sporene, fra da boligen bestod af to mindre lejligheder. Med gulvet mødes moderne funktionalitet og klassisk byggetradition i en harmonisk helhed.

Kom med indenfor hos Yvonne Ruberg
 
Enkel familiebolig: Rene linjer i bondegården

Enkel familiebolig: Rene linjer i bondegården

19. jan | INDRETNING | Rå betongulve, rustikke murstensvægge, moderne design og en uovertruffen udsigt over de åbne marker og havet. Smykkedesigner Marie von Lotzbeck og hendes mand har forvandlet en gammel ruin på landet til en enkel moderne familiebolig.

Se den enkle familiebolig: Rene linjer i bondegården
 

Tegn abonnement

BoligLiv Shop

Få nyhedsbrevet

TILMELD
 

Om magasinet

Læs også

Tags

Højdekalkulator

Så højt bliver dit barn!


Prøv ALT for damernes højdekalkulator og se hvor højt dit barn bliver.

Prøv kalkulatoren her.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

12 gode ideer til fastelavn

12 gode ideer til fastelavn

Skal du holde fastelavnsfest eller savner du bare inspiration til børnenes udklædning, så finder du på Hendes Verden opskriften på den sejeste pirat, en yndig alf eller den fineste bellis samt en masse gode ideer til hvordan I får den sjoveste fastelavnsfest.

Se de gode ideer til fastelavnsfesten her.

Smag 4 kvinders favoritbrød

Smag 4 kvinders favoritbrød

Så er det frem med røreskåle, mel og masser af kærlighed! Vi har fået fire kvinder til at give
os opskriften på deres bedste brød, og det er der kommet fire meget lækre og forskellige
brød ud af.

Se opskrifterne på 4 kvinders favoritbrød her

MEST LÆSTE

Mød BoligLiv på Facebook

ANNONCE

ANNONCE

SIDSTE NYT

 

ANNONCE

Nem ret: Chili con carne

Nem ret: Chili con carne

En klassisk fyldig chili con carne, som alle vil elske. Og så er den nem!

Se opskriften på nem chili con carne her

Regler for brændeovne i 2015

Regler for brændeovne i 2015

Reglerne for danske brændeovne bliver i 2015 strammet. Og flere stramninger følger, men det betyder ikke, at ilden skal slukkes i de danske brændeovne - tværtimod.

Se de strammere regler for brændeoven i 2015 her